Mevlüt Uysal'ın İBB Başkanlık yolunu açan milyarlık bağış

Mevlüt Uysal'ın İBB Başkanlık yolunu açan milyarlık bağış

İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın, Başakşehir’i yönettiği sırada 2 milyar 100 milyon lira değerinde 726 bin metrekarelik arsayı TÜRGEV’e tahsis ettiği ortaya çıktı.

Mevlüt Uysal'ın İBB Başkanlık yolunu açan milyarlık bağış
16px
24px
04.10.2017 09:21
ABONE OLgoogle

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin çiçeği burnunda Başkanı Mevlüt Uysal’ın, Başakşehir Belediye başkanlığı döneminde önemli boyutta imar planı değişiklikleri yaptığı öğrenildi.

Aydınlık'tan Mustafa Erol'un haberine göre geçen yıl yapılan iki imar planı değişikliğiyle, Başakşehir Başak Mahallesi’nde 577 bin metrekare büyüklüğündeki 2 bin 125 numaralı parselin 477 bin metrekaresi hazine mülkiyetinden alınarak üniversite alanına çevrildi. Aynı parsel üzerinde geriye kalan 100 bin metrekarelik alan da yine hazine mülkiyetinden çıkarılarak park alanı yapıldı.

Başak Mahallesi’nde 2016’da yapılan bir diğer imar planı değişikliğiyle, 3 bin 637 numaralı parselin hazineye ait 149 bin metrekarelik kısmı da ‘özel eğitim alanına’ dönüştürüldü. Her iki değişiklikle toplam 726 bin metrekare, hazine mülkiyetinden üniversite alanına ve özel eğitim alanına çevrilmiş oldu.

Toplam 726 bin metrekare yani 101 futbol sahası büyüklüğündeki araziler, üniversite kurulmak üzere Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın yönetimindeki Türkiye Gençlik ve Eğitim Vakfı’na (TÜRGEV) tahsis edildi.

‘PROTOKOL İMZALADILAR’

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, TÜRGEV’in bünyesindeki İbn Haldun Üniversitesi’nin 726 bin metrekarelik arazilerde yerleşke kuracağını belirtti. Üniversitenin 2018 sonunda kurulmasının planlandığını belirten Karabat, söz konusu arazilerin şu anda boş olduğunu aktardı.

Yapılan tahsislerin ekonomik değerine de değinen Özgür Karabat şunları söyledi: “Bahsettiğimiz alanlar Başahşehir Fatih Terim Stadı ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesine yakın araziler. Bu bölgelerde arsaların bir metrekaresi bin dolardan başlıyor. Dolayısıyla yapılan tahsislerin ekonomik değeri en az 600 milyon dolar, yani bugünkü hesapla 2 milyar 100 milyon lira. Arsalar protokolle TÜRGEV’e verildi. Tapu kayıtlarında TÜRGEV’de gözüküyor.”

KURUCUSU VE YÖNETİCİSİ

İBB Başkan Mevlüt Uysal, TÜRGEV’in kurucularından ve yönetim kurulu üyesi. Vakfın internet sitesinde ‘Yönetim Kurulu Üyeleri’ listesinde adı duruyor. Uysal’ın adı, ilçe sınırları içindeki bir cami alanının TÜRGEV’e verilmesiyle de gündeme gelmişti. CHP, değeri 1 milyar 100 milyon lira olan arazilerin TÜRGEV’e verilmesinin, Uysal’a İBB Başkanlığı yolunu açtığını belirtiyor.

CHP İlçe Başkanı Karabat, “Mevlüt Uysal, İstanbul’un ve İstanbulluların çıkarını değil, Erdoğan ailesinin çıkarını düşünüyor” dedi.

Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde