Merter’de AVM tartışması!

Merter’de AVM tartışması!

Tekstil sektörünün en önemli merkezlerinden Merter’de AVM tartışması çıktı...

Merter’de AVM tartışması!
16px
24px
27.03.2015 15:32
ABONE OLgoogle
Tekstil sektörünün en önemli merkezlerinden Merter’de “Vuslat Çarşı” ismiyle toptan tekstil satışı yapılacak bir alışveriş merkezi kurulması planlanıyor. Bugüne kadar birçok inşaat projesini hayata geçiren Tuva İnşaat tarafından Merter’de E-5 Karayolu’na 100 metre mesafedeki Ak Çarşı’nın hemen yanında inşa edilecek projenin 40 milyon TL’ye mal olması öngörülüyor. Ancak öğrendiğimize göre, bu dev projeyle Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Yusuf Gecü de yakından ilgileniyor. 

Alışveriş merkezinin kurulacağı yaklaşık 4 bin metrekarelik alan üzerinde iki bina varmış. Bu binalar kentsel dönüşüm yasası kapsamında Tuva İnşaat’ın hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile anlaşması üzerine iki yıl önce yıkılmış. Tuva İnşaat’ın projesinde 40’ar metrekare büyüklüğünde 169 dükkan bulunuyor. Bunların 94’ünün hak sahiplerine bedelsiz verilmesi tasarlanıyor. 

Arkadaşımız Özbey Men’in öğrendiğine göre, Yusuf Gecü de bu alana benzer bir AVM projesi yapmak istiyormuş. O da bazı hak sahipleriyle anlaşarak projeyi kendi şirketi Karbon Yapı’nın üstlenmesi için harekete geçmiş. Bunun üzerine Tuva İnşaat, Gecü hakkında Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi’nde “haksız rekabet” davası açmış. Hatta bu aybaşında hak sahipleriyle yapılan toplantıda taraflar arasında bir arbede de yaşanmış. 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde