Merkez'in enflasyon tahmini tutar mı! Ekonomistler ne dedi?

Merkez'in enflasyon tahmini tutar mı! Ekonomistler ne dedi?

Enflasyon, temmuz ayında piyasa beklentilerinin altında geldi. Peki Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminin tutması için rakamlar ne olmalı?

Merkez'in enflasyon tahmini tutar mı! Ekonomistler ne dedi?
16px
24px
04.08.2020 14:53
ABONE OLgoogle

TÜİK, temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜFE aylık bazda 0,58 ile piyasa beklentilerinin altında artış gösterirken, yıllık enflasyon, baz etkisi ile haziran ayındaki yüzde 12,62 seviyesinden yüzde 11,76 seviyesine geriledi.

Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,82) göre, bir önceki ay yüzde 12,62 olan yıllık enflasyonun yüzde 12,03'e düşeceği hesabı yapılmıştı. Ankete katılan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 9,54 olurken, tahminler yüzde 8,00-10,33 aralığında yer almış; Tüketici Fiyat Endeksi, haziranda bir önceki aya göre yüzde 1,13 artış göstermişti.  Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini 1,5 puan artırdı: Yukarı yönlü güncelledik

Peki Merkez Bankası 'nın geçenlerde revize ederek yüzde 8,9 'a yükselttiği enflasyon hedefinin tutması için rakamlar ne olmalı? İşte yorumlar...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde