Merkez Bankası ve BDDK, bankalardan 3 saatlik zirve

Merkez Bankası ve BDDK, bankalardan 3 saatlik zirve

Merkez Bankası, BDDK ve bankacılar, piyasada yaşanan olağanüstü dalgalanmaları görüşmek amacıyla bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Merkez Bankası ve BDDK, bankalardan 3 saatlik zirve
16px
24px
07.08.2020 04:33
ABONE OLgoogle

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben bugün bankacılar ile bir araya geldi. Görüşme saat 19:00'da başladı ve 22:00 sularında sona erdi.

Görüşmeye ilişkin detayla resmi açıklamanın yarın yapılması bekleniyor.

Taraflar corona virüsü sürecinde normalleşme adımı kapsamında bankalar ile piyasadan çekilecek likidite üzerine konuşuldu.

Bugün tarafların resmi gündemlerinde planlanan bir görüşme bulunmazken piyasada yaşanan olağanüstü dalgalanmalar görüşmenin planlanan tarihten önce yapılmasına neden oldu.

‘PARA KISITLANACAK’ AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Öte yandan Merkez Bankası akşam saatlerinde yaptığı duyuruda piyasaya pandeminin ilk döneminde olduğu kadar bol para verilmeyeceğinin sinyallerini vermişti.

Kredi musluklarının açılması enflasyonla mücadele konusunda bankanın elini zorlaştırırken Merkez son üç toplantıdır faiz indirmiyor. Goldman Sachs yıl sonuna kadar Türkiye’de politika faizinin yüzde 10 olmasını bekliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde