Merkez Bankası toplanıyor

Merkez Bankası toplanıyor

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya başkanlığında toplanacak PPK'nın üst bantta 0.25 puan daha indirim yapması bekleniyor

Merkez Bankası toplanıyor
16px
24px
23.08.2016 10:50
ABONE OLgoogle
Mart ayından bu yana gerçekleştirdiği beş Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında koridorun üst bandı olan marjinal fonlama oranını 2 puan indirerek yüzde 8.75'e çeken Merkez Bankası, ağustos ayı toplantısını bugün gerçekleştirecek. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya başkanlığında toplanacak PPK'nın üst bantta 0.25 puan daha indirim yapması bekleniyor.

15 TEMMUZ GERİ ADIM ATTIRMADI

Ağustosta açıkladığı sadeleşme programı çerçevesinde mart ayında üst bant faiz indirimlerine başlayan Merkez Bankası, 15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe girişiminin piyasalarda yarattığı sert reaksiyona rağmen, 4 gün sonra yaptığı temmuz toplantısında da koridorun üst bandında indirimlere devam etmişti. Merkez Bankası ayrıca, 26 Temmuz'da açıkladığı Enflasyon Raporu'nda da yıl sonu enflasyon tahminini değiştirmeyerek yüzde 7.5'te bırakmıştı.

YOL HARİTASI NETLEŞECEK

Toplantı sonrası yayınlacak karar metninin de önemli olduğunu hatırlatan analistler, sadeleşme adımları anlamında önümüzdeki dönem yol haritasının da ipuçlarının verileceği görüşünde.

ÖNCE MERKEZ SONRA FED

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekcen, Merkez Bankası'nın faiz kararının yanı sıra, Jackson Hole toplantısında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jannet Yellen'in yapacağı açıklamaların da etkili olacağını bildirdi. ALB Forex Araştırma Uzmanı Rıdan Baştürk ise darbe girişiminin makro göstergelere etkisinin oldukça sınırlı olduğunu söyledi.
HaberTürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde