Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar 7 TL'yi gördü

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar 7 TL'yi gördü

Merkez Bankası politika faizini yüzde 9.75’ten yüzde 8.75'e indirdi. Bu kararın ardından dolar kuru 7 TL'yi gördü.

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar 7 TL'yi gördü
16px
24px
22.04.2020 15:09
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin üzerinde gelen 100 baz puanlık faiz indirimi sonrası dolar/TL'de yukarı yönlü hareket başladı.

Güne 6,97 seviyelerinde başlayan ve faiz kararına kadar sakin seyreden dolar/TL kuru, beklentileri aşan faiz indirimi sonrası 7 TL'yi gördü. Dolar, 14:30 sularında 7 TL'den işlem görmeye başladı. Merkez Bankası beklentilerin üzerinde faiz indirdi Öte yandan faiz indirimi sonrası gösterge faiz niteliğindeki 2 yıllık tahvilin faiz oranı yüzde 9,45 olarak gerçekleşti.

10 yıllık tahvilin faiz oranı ise yüzde 12,46 seviyelerinde. Gösterge faizi hafta başında 3,5 yıl sonra tek haneye gerilemişti.

Negatif faiz endişesi

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 8.75’e indirmesi, enflasyon yüzde 11.8 seviyesinde bulunduğu için TL varlıklara yatırım yapanların reel olarak eksi getiri elde etmesine anlamına geliyor.

Enflasyonda yıl sonu beklentisi olan yüzde 9.70 baz alındığında bile Türkiye’nin yatırımcılara negatif faiz verdiği görülüyor. Bu durum TL’nin cazibesini azaltıyor.
Hükümet ise ekonomik faaliyeti desteklemek için düşük faiz politikası izliyor...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde