Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, dolar yükseldi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, dolar yükseldi

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı, dolar yükseldi..

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, dolar yükseldi
16px
24px
19.07.2016 11:17
ABONE OLgoogle
Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Banka politika faizinde herhangi bir değişikliğe gitmezken marjinal fonlama faizinde 25 baz puanlık indirime gitti. Uzmanlar faizde bir değişiklik beklemiyordu.

Dolar, Merkez Bankası'nın kararı sonrasında 2,9850 seviyesinin üzerine çıktı. Karar öncesinde dolar 2,9740 seviyesinden işlem görüyordu.

Merkez’den yazılı olarak yapılan açıklamada, “Marjinal fonlama oranı yüzde 9’dan yüzde 8,75’e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 düzeyinde sabit tutulmuş, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuş, Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutulmuş, borç verme faiz oranı yüzde 10,5’ten yüzde 10,25’e indirilmiştir” ifadesi kullanıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yakın dönemde yurt içi gelişmelere bağlı olarak piyasalarda dalgalanmalar yaşandığı belirtilerek, "Kurul, alınan likidite tedbirlerinin piyasalardaki oynaklığı sınırladığı değerlendirmesinde bulunmuştur" denildi.    

Merkez Bankası, Mart'ta 13 ayın ardından ilk kez koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini 0.25 puanlık indirimle yüzde 10.50 düzeyine çekmiş, koridorun üst bandı Nisan'da da 0.50 puan indirimle yüzde 10.0'a ve Mayıs'ta da yüzde 9.50'ye ve Haziran'da yüzde 9.00'a gerilemişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde