Merkez Bankası enflasyonda suçluyu buldu: Sebze-meyve fiyatlarındaki artış

Merkez Bankası enflasyonda suçluyu buldu: Sebze-meyve fiyatlarındaki artış

Merkez Bankası ocak ayında gıda grubunda taze meyve ve sebze fiyatlarındaki güçlü artışa bağlı olarak yıllık enflasyonun yükseldiğini açıkladı.

Merkez Bankası enflasyonda suçluyu buldu: Sebze-meyve fiyatlarındaki artış
16px
24px
05.02.2019 10:45
ABONE OLgoogle

TCMB, yılın ilk enflasyon verisinin ardından fiyat gelişmelerine ilişkin raporunu açıkladı. TÜFE ocakta aylık yüzde 1.06, yıllık yüzde 20.35 seviyesinde gerçekleşti.

Merkez Bankası raporunda şu ifadelere yer verildi:

* Enerji grubunda elektrik, doğalgaz ve su fiyatlarındaki indirimin yansımaları izlenirken, gıda grubunda taze meyve ve sebze fiyatlarındaki güçlü artışa bağlı olarak yıllık enflasyon yükselmiştir. 

* Hizmet enflasyonunda alt gruplar genelinde gözlenen artışa rağmen temel mal fiyatlarının ılımlı seyrine bağlı olarak çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonu ve ana eğilimi gerilemiştir.

* İç talep koşullarındaki zayıf seyre karşın hizmet grubu enflasyonu bu dönemde maliyet etkilerine bağlı olarak yükselmiştir.

* Bu dönemde temel mal grubu enflasyonundaki düşüşte Türk Lirası'ndaki ılımlı seyrin ve iç talepteki zayıflamanın etkileri görülmüştür.

* Üretici yıllık enflasyonu Türk Lirası ve emtia fiyatlarındaki yakın dönem gelişmelerine bağlı olarak gerileme kaydetmiş, ancak birikimli etkilerle yüksek seviyesini korumuştur.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde