Merkez Bankası açıkladı: 1,13 milyar dolar satıldı

Merkez Bankası açıkladı: 1,13 milyar dolar satıldı

Faiz indirimi kararı sonrası ekonomistlere sunum yapan Merkez Bankası 1-18 Şubat arasında 1.13 milyar dolar satışı yapıldığını açıkladı

Merkez Bankası açıkladı: 1,13 milyar dolar satıldı
16px
24px
26.02.2015 08:44
ABONE OLgoogle
Faiz indirimi kararı sonrası ekonomistlere sunum yapan Merkez Bankası 1-18 Şubat arasında 1.13 milyar dolar satışı yapıldığını açıkladı. Erdoğan 31 Ocak'ta faiz indirimi için Merkez Bankası'na yüklenmiş ve o konuşma sonrasında dolar en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Merkez Bankası, Banka Ekonomistleri Bilgilendirme Toplantısı'nda yapılan sunumun detaylarını internet sitesinden yayınlandı. 

Erdoğan konuştu, dolar yükseldi 

Sunumda Merkez Bankası'nın 1-18 Şubat döneminde kamu enerji şirketlerine yapılan da dâhil toplam döviz satışının 1.13 milyardolar olduğunu açıklandı ve ekonomide 'temkinli duruşun' devam edeceğinin altı çizildi.

Sunumda, “Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacak. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki temkinli duruş sürdürülecek” denildi. 

Merkez Bankası, “Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi desteklemektedir. Dış talep zayıf seyrini korurken iç talep büyümeye ılımlı düzeyde katkı vermektedir. Uygulanan temkinli para ve maliye politikaları ile alınan makroihtiyati önlemler enflasyonu, özellikle enerji ve gıda dışı (çekirdek) enflasyon göstergelerini ve enflasyon beklentilerini olumlu yönde etkilemektedir” dedi. 

EMTİADAKİ DÜŞÜŞ ENFLASYONU DESTEKLİYOR 

Sunumda ek olarak, "Gıda ve enerji fiyatlarındaki artan oynaklığı da dikkate alan Kurul, faiz oranlarındaki indirimin ölçülü tutulmasını uygun görmüştür. 2015 yılında da cari açıkta belirgin bir ek iyileşme olması beklenmektedir. Emtia fiyatlarındaki düşük seviyeler enflasyondaki düşüş sürecini desteklemeye devam ederken gıda ve enerji fiyatlarında artan oynaklık manşet enflasyonu olumsuz etkileyebilecektir” denildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde