Merkel'e karşı darbe girişimi

Merkel'e karşı darbe girişimi

Schröder, 2005 yılında yapılan genel seçimlerden hemen sonra şimdiki Başbakan Merkel'i CDU genel başkanlığından düşürmeyi planlamış.

Merkel'e karşı darbe girişimi
16px
24px
15.11.2006 18:23
ABONE OLgoogle

Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden Stern, eski Başbakan Gerhard Schröder'in, 2005 yılında yapılan genel seçimlerden hemen sonra şimdiki Başbakan Angela Merkel'i Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) genel başkanlığından düşürmeyi planladığını öne sürdü.

Dergide, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Edmund Stoiber'in ''yakın çevresinden'' edinilen bilgiler doğrultusunda yer alan bir haberde, Schröder'in, seçimlerden hemen sonra Stoiber'i Birlik partileri (CDU/CSU) içinde ''1 numaralı politikacı'' yapmak istediği, Merkel'in yerine de diğer bir politikacıyı CDU genel başkanlığı görevine getirmeyi planladığı iddia edildi.

Stoiber'in bu vesileyle Schröder'in kendisine gönderdiği bir arabulucuyla 21 Eylül 2005 tarihinde Münih kentinde görüştüğü belirtilen haberde, ancak Stoiber'in Schröder'in teklifini reddettiği kaydedildi. Schröder ise iddiaları reddederek, ne seçim gecesi Stoiber ile doğrudan görüştüğünü, ne de kendisine söz konusu tarihte bir arabulucu gönderdiğini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde