Merkel'den kritik Türkiye açıklaması

Merkel'den kritik Türkiye açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye ile güçlü ekonomik ilişkileri olduğunu, iki ülke arasındaki görüşmelerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Merkel'den kritik Türkiye açıklaması
16px
24px
07.06.2017 16:04
ABONE OLgoogle

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile görüşmelerin sürdürülmesinin önemli olduğunu söyledi.

Alman hükümetinin İncirlik'teki Alman askerlerinin çekilmesine onay vermesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Merkel, "Türkiye ile çok sayıda alanda ortak çıkarlarımız ve güçlü ekonomik ilişkilerimiz var, bu nedenle görüşmelerin sürmesi çok gerekli" dedi.

Alman hükümeti İncirlik'le ilgili kararını verdi..

Türkiye'nin, Alman parlamenterlerin İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaretine izin vermemesinin ardından, Alman hükümeti bugün askerlerin çekilmesine onay vermişti.

Türkiye, İncirlik'teki Alman birliğini ziyaret etmek isteyen Alman parlamento üyelerinden oluşan heyete, heyetteki bazı isimlerin bölücü terör örgütüne yönelik sıcak tavır ve açıklamalarını gerekçe göstererek izin vermemişti.

Konu Almanya'da büyük yankı uyandırmış ve iç politika meselesi haline gelmişti.

Son olarak Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel hafta başında Ankara'yı ziyaret ederek sorunu çözmeyi denemişti. Ancak bu ziyarette de uzlaşma sağlanamayınca, Alman hükümeti bugün yaptığı toplantıda, İncirlik'teki asker ve uçaklarını çekme kararı aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde