Merkel’den flaş Türkiye açıklaması: Tarih verdi..

Merkel’den flaş Türkiye açıklaması: Tarih verdi..

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile ilişkilerinin geleceğini masaya yatıracağını söyledi..

Merkel’den flaş Türkiye açıklaması: Tarih verdi..
16px
24px
05.09.2017 08:11
ABONE OLgoogle

Merkel basının karşısına çıktı. Almanya başbakanı, "AB ekim ayında Türkiye ile müzakereleri sona erdirmeyi ya da askıya almayı görüşecek" dedi.

Merkel, Avrupa’nın Türkiye ilişkilerin geleceği hakkındaki farklılıklardan da kaçınması gerektiğini ifade etti.

Merkel, Türkiye ile ilişkilerin geleceği konusunda Avrupa'nın anlaşmazlıkları engellemesi gerektiğini belirtti. AB'nin ekim ayında Türkiye ile ilişkilerin geleceğini görüşeceğini belirten Merkel, üyelik müzakerelerinin devam edip etmeyeceğine de karar verileceğini dile getirdi.

Sputnik'in haberine göre; Merkel, Türkiye'nin hukukun üstünlüğünden ‘hızla' uzaklaşmakta olduğunu sözlerine ekledi.

Merkel, dün partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) meclis grubunda yaptığı konuşmada, Türkiye ile AB üyelik müzakerelerinin durdurulması konusunu AB'deki meslektaşları ile ekim ayında görüşeceğini tekrar etmişti.

İncirlik Üssü’yle başlayan Ankara-Berlin hattındaki gerginlik, her iki taraftan da açıklamalarla iyice gerilmişti. Merkel, önceki gün Türkiye’yi sert bir dille eleştirdikten sonra dün yaptığı açıklamada Türkiye ile diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini söylemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde