Merkel, Berlin'de Erdoğan onuruna verilecek yemeğe katılmayacak

Merkel, Berlin'de Erdoğan onuruna verilecek yemeğe katılmayacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onuruna Berlin'de Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından verilecek resepsiyona katılmayacağı öne sürüldü.

Merkel, Berlin'de Erdoğan onuruna verilecek yemeğe katılmayacak
16px
24px
24.09.2018 20:28
ABONE OLgoogle

Spiegel'in Alman hükümetinden kaynaklara dayandırdığı haberine göre Merkel, 27-29 Eylül tarihindeki Berlin ziyareti vesilesiyle Steinmeier tarafından Erdoğan onuruna verilecek resepsiyona katılmayacak.

Steinmeier'in Merkel'in bu tür etkinliklere her zaman davet ettiğini belirten gazete, Almanya Başbakanı'nın son olarak 2015 yılında İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth onuruna verilen resepsiyona katıldığına dikkat çekti.

ABD ile yaşanan kriz nedeniyle Ankara, Avrupa Birliği ve Almanya ile yakınlaşma sinyalleri veriyor. Bu kapsamda Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için bir dizi karşılıklı ziyaretler planlanmıştı. Almanya Dışişleri Bakanı Maas 5-6 Eylül tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Maas, Türkiye ile yakın işbirliği mesajları vermişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte 21 Eylül'de Berlin'de temaslarda bulunmuştu.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier'in de yanında kalabalık bir heyetle 25-26 Ekim tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret etmesi planlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde