Mercedes- Benz İcra Başkanı'ndan uyarı: Yüzde 70 küçülmeye uzun süre dayanılmaz

Mercedes- Benz İcra Başkanı'ndan uyarı: Yüzde 70 küçülmeye uzun süre dayanılmaz

Mercedes- Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, şehirler arası otobüslerin satışında en az yüzde 70 daralma olduğunu ifade ederek “Yüzde 70-80 küçülmelere uzun süre dayanamazsınız" açıklamasında bulundu.

Mercedes- Benz İcra Başkanı'ndan uyarı: Yüzde 70 küçülmeye uzun süre dayanılmaz
16px
24px
03.05.2019 08:22
ABONE OLgoogle

Mercedes- Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, adına ne denilirse denilsin otomotiv pazarının daraldığını belirterek, Türkiye ekonomisinin yüzde 3-3.5 büyümesi için yılda en az 35 bin kamyon satması gerektiğini ancak bu yıl sadece 10 bin adet satış öngördüklerini söyledi. Sülün, “31 yıldır çalışıyorum. Türkiye’de çok kriz yaşadık. Türkiye hızlı şekilde dibe vurur, sonra V şeklinde hızlıca krizden çıkardı ama bu seferki farklı, çıkış biraz daha uzun sürecek” dedi.

Sözcü'nün haberine göre, normal dönemlerde Türkiye'de yılda 1000 adet şehirlerarası otobüsün satılması gerektiğini aktaran Sülün, bu yıl sayının en az yüzde 70 daralma ile 250 adette kalmasını öngördüklerine dikkat çekti. Sülün, “31 yıldır çalışıyorum. Türkiye'de çok kriz yaşadık. Türkiye hızlı şekilde dibe vurur, sonra V şeklinde hızlıca krizden çıkardı ama bu seferki farklı, çıkış biraz daha uzun sürecek” diye konuştu.

'YÜZDE 70-80 KÜÇÜLMEYE UZUN SÜRE DAYANAMAZSINIZ'

Süer Sülün, gazetelerin ekonomi yöneticileriyle yaptığı sohbet toplantısında şunları söyledi:

“Yüzde 70-80 küçülmelere uzun süre dayanamazsınız. Şu anda Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 20'si otomotivden geliyor, gelecek 10 yılda otomotivdeki evrilmeye hazır olmak durumundayız. Hibrit elektrikli araçlar geliyor. Aksaray ve İstanbul'daki fabrikamızda vardiya azaltma düşüncemiz yok.”

Türkiye’deki faaliyetlerini 52 yıldır sürdüren ve söz konusu sürede yaklaşık 1.2 milyar Euro'luk doğrudan yatırım gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, Türkiye'de bugüne kadar 88 bin adetten fazla otobüs ve 260 bin adetten fazla da kamyon üretimi gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk'ün, 1986'da Aksaray'da kurduğu kamyon fabrikası için yaklaşık 500 milyon Euro'luk doğrudan yatırım yaptığını hatırlatan Süer Sülün, Ar-Ge faaliyetleri ve ihracatıyla şehirde 33 yılda 1.7 milyar TL'lik ekonomi yarattıklarını kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde