Meral, Günay, Güllü, Kavurmacı hakkında flaş gelişme..

Meral, Günay, Güllü, Kavurmacı hakkında flaş gelişme..

FETÖ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla TUSKON üye ve yöneticilerine yönelik hazırlanan ve mahkeme tarafından iade edilen iddianame savcılığın itirazı üzerine kabul edildi.

Meral, Günay, Güllü, Kavurmacı hakkında flaş gelişme..
16px
24px
30.05.2017 18:17
ABONE OLgoogle

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON’un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de bulunduğu 3’ü firari, 30’u tutuklu 86 şüpheli hakkındaki iddianame kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin aralarında Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın da bulunduğu TUSKON üye ve yöneticilerine yönelik 86 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle savcılığa iade edilmişti.

KISMEN KABUL EDİLDİ

Savcılık mahkemenin iade işlemine itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, şüpheliler Mehmet Fatih Baltacı ve Lütfi Akmanoğlu hakkında düzenlenen iddianamenin kanuna ve usule aykırı olduğunu belirterek, bu kişilere yönelik itirazın reddine karar verdi.

Heyet, diğer tüm şüpheliler yönünden itirazın kabulüne karar vererek, iade kararının kaldırılmasına hükmetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde