Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyol ihalesini kazanan belli oldu

Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyol ihalesini kazanan belli oldu

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol Projesi ihale sonucu Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından onaylandı

Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyol ihalesini kazanan belli oldu
16px
24px
21.02.2017 04:43
ABONE OLgoogle

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol Projesi ihalesinde en iyi teklifi IC İçtaş-Astaldi-Kalyon Ortak Girişim Grubu (OGG) verirken, ihale sonucu Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından onaylandı. Projeye en iyi teklifi veren OGG'de yer alan İtalyan Astaldi, aynı zamanda ihaledeki tek yabancı firma.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye bilgiye göre, 76 km uzunluğundaki Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu projesi ihalesi için biri yabancı 18 firma ihale dökümanı alırken, bu 18 firmadan 13’ünün oluşturduğu altı OGG ihaleye teklif verdi.

Çanakkale Köprüsü’nü de Limak yapacak

Yetkili, “İhaleye teklif veren bu altı OGG toplamda 16 adet yerli dokuz adet yabancı finans kuruluşu ve banka kredi vermek üzere projeye niyetlerini açıklayarak mektuplarını vermişlerdir.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, IC İçtaş-Astaldi-Kalyon İnşaat OGG’nin 9 yıl 10 ay 11 gün süreli teklifi en iyi teklif olarak değerlendirilmiş olup, bakan onayı ile söz konusu ortak girişime görevlendirme yapılmıştır” dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini kazanan belli oldu

İzmir çevre yolunun devamı olan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, Koyundere'nin doğusundan başlayarak Menemen (Gediz) ovasına ulaşıyor.

Türkelli'nin doğusundan mevcut İzmir-Çanakkale yoluna paralel olarak ilerleyen güzergah, Aliağa ilçesinin doğusundan geçerek, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi batısından Aliağa ilçesi Yenişakran beldesine yöneliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde