Meme kanserinde sevindiren gelişme

Meme kanserinde sevindiren gelişme

ABD'li bilim adamları, meme kanserini iyileştiren aşı geliştirdi

Meme kanserinde sevindiren gelişme
16px
24px
01.06.2010 13:41
ABONE OLgoogle

ABD'nin Ohio Eyaleti'ndeki Cleveland Kliniği'nde görev yapan ve araştırmayı yöneten doktor Vincent Tuohy, meme kanserinin önleyecek ve tedavi edecek bir aşı üzerinde çalışıyor. Kana karıştığı anda büyüyen tümörü durduran bu yeni aşı, mevcut tümöre saldıracak.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; 40 yaşının üzerindeki her kadının yılda bir kez olması önerilecek olacak aşı, önümüzdeki yıl insanlar üzerinde test edilecek. Aşı, meme tümörlerinde görülen alfa-laktalbumin diye anılan bir proteini baz alıyor.

Farelerde yapılan deneylerde aşı, alfa-laktalbumin oluşmasında bağışıklık sistemini harekete geçirerek tümör oluşumunu engelledi. Aşının aynı zamanda hali hazırdaki tümörleri de yüzde elli oranında küçülttüğü görüldü. Bu da tedavi amaçlı da kullanılabileceğini gösteriyor.

Dünyada en yaygın kanser hastalıkların birisi olarak gösterilen meme kanseri, özellikle de ilerleyen yaşlarda tehlikeli hale geliyor. Dünyada 45 yaş üstü her 93 kadından biri meme kanserine yakalanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde