Memduh Boydak ve 3 kişi serbest bırakıldı

Memduh Boydak ve 3 kişi serbest bırakıldı

Kayseri'de "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da bulunduğu 7 iş adamı, adliyede serbest bırakıldı

Memduh Boydak ve 3 kişi serbest bırakıldı
16px
24px
17.09.2015 11:25
ABONE OLgoogle
Kayseri'deki algı operasyonu kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak'la birlikte 3 kişi adli kontrol şartıyla savcılıktan serbest bırakıldı. 4 kişi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kayseri'deki soruşturmada gözaltına alınanlardan Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı işadamı Mehmet Filiz, işadamı Ahmet Türkmen savcılıkta alınan ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

4 KİŞİ MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ 

Aynı nitelikli yağma suçlamasıyla gözaltına alınan işadamı ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri Halit Gazezoğlu, Necmi Sontaş ile Melikşah Üniversitesi Genel Sekreteri Veli Demirci ve üniversite çalışanı Özcan Karasu ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda Melikşah Üniversitesi çevresindeki arazilerin baskı yoluyla alınması iddiasıyla ilgili olarak Boydak Holding Ceosu ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, iş adamları Necmi Somtaş, Hakkı Gazezoğlu, Ahmet Türkmen ve Mehmet Filiz ile birlikte Melikşah Üniversitesi idarecileri gözaltına alınmıştı. 

Polis nezaretinde getirildikleri otobüsten tek tek indirilerek sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Kayseri'de, dün "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında "nitelikli ve örgütlü yağma" suçlamasıyla başlatılan operasyon çerçevesinde 7 iş adamı gözaltına alınmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde