Melih Gökçek 1 milyar doları ne yaptı?

Melih Gökçek 1 milyar doları ne yaptı?

Mollaveisoğlu, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın’ın, Melih Gökçek'e sorularını yazısına taşıdı.

Melih Gökçek 1 milyar doları ne yaptı?
16px
24px
17.02.2019 13:18
ABONE OLgoogle

Yeniçağ gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, “Gökçek'e soru; ‘1 milyar dolar ne oldu?’" başlıklı bir yazı kaleme adlı.

Mollaveisoğlu yazısında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından istifa ettirilen Melih Gökçek hakkındaki iddiaları gündeme taşıdı.

“AYLIK 30 BİN TL'DEN 15 MİLYON TL'YE”

Tunca Mollaveisoğlu şunları kaydetti:

“Hatırlayacaksınız;

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna katıldığı bir tv programında hafriyat gelirinin aylık 30 bin TL iken, belediyeye devrolduktan sonra 15 milyon TL'ye yükseldiğini açıklamıştı.

Aylık 30 bin TL'den 15 milyon TL'ye!... Ortalama insan zekası aradaki farkın nereye gittiğine, ne olduğuna takılıyor... 

Eski Başkan Melih Gökçek hafriyat gelirlerini adı daha sonra Osmanlıspor olan Ankaraspor A.Ş'ye vermişti. Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'in de yöneticilik yaptığı kulüplerde, belediyelerden aktarılan gelirlerin nasıl denetlendiği ve nasıl harcandığı sorularına bir önceki yazımda yer vermiştim.”

“NE OLDU BU 1 MİLYAR DOLAR? NEREYE HARCANDI BELLİ DEĞİL”

Mollaveisoğlu, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın’ın görüşlerini de aktardığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi bir başka ‘ne oldu?’ sorusunu dikkatinize sunuyorum.

TELE 1 de yayınlanacak programım için Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Murat Karayalçın ile buluştuk. Gündemdeki bu soruyu kendisine yönelttim, hafriyat gelirleri ne olmuştu?

‘Ağır bir suçlama... Bu para cebe indirilmiştir diyemiyorum ama paranın kullanım şekli, yasa dışı, vicdan dışıdır. Denetimden uzaktır. Sayın Gökçek ile ilgili kendi partisinden ağır eleştiriler daha önce de geldi. Bülent Arınç, Gökçek'i Ankara'yı parsel parsel satmakla suçlamıştı...’ 

Karayalçın bir tarihi soru daha ortaya attı. Ankara'nın Gökçek zamanında özelleştirilen gaz şirketinin parasını gündeme getirdi.

‘Ankara'nın bizzat Ankaralılar tarafından parası ödenmiş doğalgaz şebekesini 1 milyar 300 milyon dolara özelleştirdi. Tekel konumda olan, halka ait şirketi sattı. İçime çok oturmuş bir satıştır. Bu para ile BOTAŞ'a borcunu ödeyecekti, ödemedi... Ne oldu bu 1 milyar dolar? Nereye harcandı belli değil...’

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde