Melek İpek holding binasında: Sinek vızıltısı kadar..

Melek İpek holding binasında: Sinek vızıltısı kadar..

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Akın İpek'in annesi hayırsever Melek İpek, baskın yapılan ve aramaların devame ettiği Koza Holding binasını ziyaret etti.

Melek İpek holding binasında: Sinek vızıltısı kadar..
16px
24px
02.09.2015 11:45
ABONE OLgoogle
Koza İpek Grubu’nun Ankara Yenimahalle’deki yönetim binasında polis ekiplerinin araması gece boyu sürdü. El konulan malzemeler saat sabah 05:00'da emniyete götürüldü. Polis ekipleri 24 saati aşkın süredir holdingin merkez binasında arama yapıyor. Öte yandan Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek bu sabah holding binasına geldi.

Binaya dün sabah saatlerinde gelen ekiplerin aramaları gece de devam etti. Aramalar sonucunda el konulan malzemeler, emniyet aracına konuldu. El konulan malzemeler saat 05.00’te Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis ekipleri henüz binadan ayrılmadı.

'HANGİ AMAÇLA YURT DIŞINA GÖNDERİLDİ'

Dün sabah saatlerinde Koza İpek Grubu'na polis tarafından operasyon başlatılmıştı. Operasyonla ilgili olarak yayımlanan savcılık yazısında “Şirketlerin yasal faaliyetleri neticesinde kazanılan para olup olmadığının tespiti, bu paraların hangi amaçlarla yurtdışı hesaplarına gönderildiğinin, bu transferlere ilişkin bilgiler ve tüm bu transferlerin şüpheli işlem olarak MASAK’a bildirip bildirilmediğinin tespiti gerekmektedir" ifadesi kullanıldı.

 4 MİLYAR DOLARLIK FARK HİMMET Mİ

SAVCILIK kaynakları, İpek grubuna ait şirketlerin resmi olarak 3 milyar dolar geliri olduğunu bildirdiğini ancak yurtdışına transfer edilen paranın 7 milyar 40 milyon dolar olduğunu iddia ettiler. Gelir ve transfer edilen para arasındaki yaklaşık 4 milyar dolarlık miktarın nasıl kazanıldığının incelenmeye muhtaç durum olduğunu vurgulayan savcılık kaynakları “Paranın himmet adı altında toplanan paralar olduğu şüphesini duymaktayız” iddiasını gündeme getirdi.

Akın İpek'in Annesi Melek İpek holdingin genel merkezine geldi.



İpek burada basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Melek İpek Anne: Bunların sinek vızıltısı kadar tesiri yok

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Akın İpek'in annesi hayırsever Melek İpek, baskın yapılan ve aramaların devame ettiği Koza Holding binasını ziyaret etti. Gazetecilere açıklama yapan İpek, "Bu yazılanlar, çizilenler, anlatılanlar var ya, bunlar bize yapışmadı, yapışmayacak da. Sivrisineğin vızıltısı kadar da benim üzerimde tesiri yok." dedi.

Melek İpek'in açıklaması şöyle:

Çocuklar Akın Bey, İngiletere'ye kaçmadı, kaçmaz, kaçmayacak da. Çünkü kaçmasını gerektirecek hiçbir şeyi yok. Akın Bey'in yedi kat yerin altına inseler gök yüzüne çıksalar bir hatasını bulamazlar. Bulamayacaklar da Allah'ın izniyle. Bu gelip geçici bir dönem. Bunun hakkında şu an çok sey söylenebilir, ama söylemiyorum. Rabbim bizi sabreden kullarından etsin. Bunu yaptıranlar da benim düşmanım değil. İşin en acısı o. İki kardeş kavga ediyor gibi geliyor bana ve ben üzgünüm. Benim oğlum asla ve asla hiçbir hata yapmamıştır, Allah'ın izniyle de yapmayacaktır. Bizim bugüne kadar aile olarak yaptığımız tek şey ekmeğimizi paylaştık, karıncayı incitmedik, hiç ayrım yapmadan tüm insanlara yardımcı olduk. Bundan sonra da hayatımızın sonuna kadar böyle devam edeceğiz. Hiçkimse bizi yolumuzdan çeviremeyecek.Bunları esefle kınıyorum, ayıplıyorum. 

Bir de şunu söylemek istiyorum. Bu yazılanlar, çizilenler, anlatılanlar var ya, bunlar bize yapışmadı, yapışmayacak da. Sivrisineğin vızıltısı kadar da benim üzerimde tesiri yok. Hepinizin gözlerinden öpüyorum, Allah'a emanet olun.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde