Mehmetçik'in 1 milyar liralık malzemesini Türkler üretecek

Mehmetçik'in 1 milyar liralık malzemesini Türkler üretecek

ASO Başkanı Özdebir 'Silah hariç tüm malzemeleri biz de üretiriz. TSK artık bu parayı yurtdışına ödemeyecek' dedi

Mehmetçik'in 1 milyar liralık malzemesini Türkler üretecek
16px
24px
02.11.2010 09:50
ABONE OLgoogle

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyacı olan bütün yedek parça ve askeri malzemeyi yurtdışından aldığını gören Ankara Sanayi Odası (ASO), TSK'dan askeri ürünleri kendilerinden almasını istedi. Bunun üzerine, TSK ile işbirliği halinde askeri malzeme sergisi düzenlenirken, ASO Başkanı Nurettin  Özdebir, serginin sonuçlarını değerlendirdi. Özdebir, 'TSK'nın ihtiyacı olan 7 bin 400 malzeme sergilendi. Yerli sanayici bu ürünlerden 6 bini için 'ben bunu üretebilirim' diye teklif verdi' diye konuşurken, TSK'nın İsrail ve ABD  gibi ülkelerden ithal ettiği malları artık yerli sanayicinin üreteceğini söyledi. Özdebir, 'Silah hariç tüm malzemeleri biz de üretme kabiliyetine sahibiz. TSK artık 1 milyar TL'yi yurtdışına ödemeyecek' dedi.

Rusya'ya OSB'yi Rönesans kuracak
RUSYA'DA Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Rashid İsmagilov, Ankara'ya gelerek ASO'nun kapısını çaldı. ASO'nun Sincan'da kurduğu organize sanayi bölgesini (OSB) ziyaret eden İsmagilov, aynısının ülkesine de kurulmasını istedi. Rusya'daki OSB'nin yapımını Türk inşaat şirketi Rönesans yapacak. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, 30 işadamı ile beraber hafta sonunda Rusya'ya gidecek.

NATO'ya da satacağız
ÖZDEBİR 'Sanayiciler bu ürünlerden birer  numune yaparak TSK'ya sunacak. TSK da numuneleri test edecek. TSK'nın aldığı her bir yerli ürüne stok numarası verilecek. Bütün NATO üyesi ülkeler bu stok numarasını kaydedecek. Türkiye'de de o ürünün imalatçısı olduğu görülecek. Böylece NATO üyelerine de satış yapacağız. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD ile görüştük. Onlar için de hazırlığa başladık. Sağlık Bakanlığı'na yazı yazdık, şimdi de DSİ için harekete geçmeyi düşünüyoruz' diye konuştu.

Deniz Çiçek/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde