Mehmet Şimşek sessizliğe büründü

Mehmet Şimşek sessizliğe büründü

Mehmet Şimşek, "Bütün bunları yapsınlar, kaynak göstersinler sadece şapka çıkartmam yani ben samimi olarak söylüyorum derimki: Ben de CHP'ye oy vereceğim..." demişti. O dönem söylediği sözler tekrar gündeme gelen Mehmet Şimşek ise sessizliğini koruyor.

Mehmet Şimşek sessizliğe büründü
16px
24px
02.05.2018 13:22
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Ramazan ve Kurban bayramları öncesi emeklilere 1000 TL ikramiye verileceğini açıkladı. CHP de 2015 seçimlerinde aynı vaatlerde bulunmuştu. Dönemin Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek ise, "Bütün bunları yapsınlar, kaynak göstersinler sadece şapka çıkartmam yani ben samimi olarak söylüyorum derimki: Ben de CHP'ye oy vereceğim..." demişti. O dönem söylediği sözler tekrar gündeme gelen Mehmet Şimşek ise sessizliğini koruyor.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım; emeklilere bayrak ikramiyesinden, vergi affına kadar bir çok alanda önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım'ın açıklamasına göre emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde 1000'er lira ikramiye verilecek.  Seçim paketi gözleri Mehmet Şimşek’e çevirdi: ‘Oyumu CHP’ye veririm’ demişti

ŞİMŞEK “BENDE CHP’YE OY VERİRİM” DEMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı emekli ikramiyesi vaadi 2015 seçimlerinde CHP’nin vaadiydi. O dönem Maliye Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, CHP’nin “emekli ikramiyesi” vaadi için “Bütün bunları yapsınlar, kaynak göstersinler sadece şapka çıkartmam yani ben samimi olarak söylüyorum derimki: Ben de CHP’ye oy vereceğim… Biliyorsunuz toplumda bir söz var; Bekara karı boşamak kolay… 11 milyona yakın emeklimiz var. Çarpın bir bakayım… Yani bir kalemde bütçe açığını yüzde 70 arttıracak, gerçekçi değil.” yorumunda bulunmuştu.

SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarının ardından o dönem söylediği sözler tekrar gündeme gelen Mehmet Şimşek ise sessizliğini koruyor. Herhangi bir medya kuruluşuna açıklama yapmayan Mehmet Şimşek dün sosyal medya hesabı üzerinden sadece 1 Mayıs ile ilgili bir paylaşımda bulunurken başka bir paylaşımı da retweet etti. Şimşek’in önümüzdeki dönemde konu ile ilgili açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde