Mehmet Şimşek'in durumu ve yeni partinin adı belli oldu...

Mehmet Şimşek'in durumu ve yeni partinin adı belli oldu...

Ekonomiden sorumlu eski bakanlardan ve eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, parti kurması beklenen Ali Babacan ile birlikte hareket edebileceği şeklinde yer alan yorumlara ilişkin soruya, "Zamanı gelince konuşuruz" yanıtını verdi.

Mehmet Şimşek'in durumu ve yeni partinin adı belli oldu...
16px
24px
10.07.2019 13:22
ABONE OLgoogle

Ali Babacan'ın kuracağı yeni partiye ilişkin bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yeni parti oluşumunun tam göbeğinde yer aldığını ileri sürerken, partinin adının büyük ihtimalle "Özgürlük ve Hukuk Partisi" olacağını yazdı.

Reuters'ın "Babacan ile birlikte hareket edebileceğiniz şeklinde yorumlar var, ne diyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Mehmet Şimşek, "Zamanı gelince konuşuruz" dedi.

Gazeteci Ruşen Çakır geçtiğimiz günlerde Ali Babacan'ın partisinin ayrıntılarını verdiği yayınında, "Mehmet Şimşek de herhalde bu harekete yakın duruyur. Onun tekrar iktidar tarafından kazanılmak istendiği ama Şimşek'in buna yanaşmadığı yolunda rivayetler var" demişti.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, 8 Temmuz'da yaptığı yazılı bir açıklamayla kurucuları arasında yer aldığı AK Parti'den 18 yıl sonra istifa etmişti.

Yeni bir parti kuracağı dile getirilen Babacan, "Türkiye'nin bugünü ve geleceği için yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir" demişti.

Alçı: Mehmet Şimşek, Babacan hareketinin bırakın içinde olmayı tam da göbeğinde yer alıyor

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de 'Ali Babacan hareketi' içerisinde yer aldığını iddia etti.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, AK Parti'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından kurulacağı iddia edilen yeni partiyle ilgili 'kulis' yazdı.

Alçı, AK Parti hükümetlerinde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Şimşek'in de bu hareketin içerisinde yer alacağını ileri sürdü. 

Alçı'nın "Ali Babacan hareketinde son durum" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Mehmet  Şimşek'in, Ali Babacan hareketinin içinde bulunup bulunmadığı çok tartışılmıştı.

Kesin olarak söyleyebilirim ki Şimşek bu hareketin bırakın içinde olmayı tam da göbeğinde yer alıyor.

Londra'daki finans ve iş çevrelerine bu oluşumun tanıtımını yapan bizzat Mehmet Şimşek.

Yeni partinin Türkiye ekonomisini tekrar düze çıkarabileceğini anlatıyor. Yani Mehmet Bey Özgürlük ve Hukuk Partisinin 'nomenklatura'sının içinde."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde