Mehmet Şimşek gitti, PayPal bitti

Mehmet Şimşek gitti, PayPal bitti

PayPal’ın Türkiye’den gidişinde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) bağlı olduğu bakanlıkta yapılan değişimin etkili olduğu belirtiliyor.

Mehmet Şimşek gitti, PayPal bitti
16px
24px
31.05.2016 12:46
ABONE OLgoogle
İnternet üzerinden anlık alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal’ın Türkiye’den gidişinde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) bağlı olduğu bakanlıkta yapılan değişimin etkili olduğu belirtiliyor.

Ankara kulislerine göre, BDDK’nın Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten alınıp Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye verilmesinin ardından PayPal’in Türkiye serüveni sona erdi.

Yeni nesil online ödeme sistemleri arasında bulunan dünyaca ünlü PayPal, sürpriz bir açıklamayla Türkiye'deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Türkiye'den gidişine gerekçe olarak BDDK'ya yaptıkları lisans başvurusunun reddedilmesini gösteren PayPal, yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönünde çalışma yürüttüklerini de açıkladı.

PayPal faaliyetlerini yasal yoldan yürütebilmek için BDDK'ya lisans başvurusu yaptı. Ancak bu başvuru Kurul üyeleri arasında en baştan itibaren soğuk karşılandı. Bazı BDDK üyelerinin PayPal'e lisans vermemek için bir anlamda ‘direndiği' ifade edilirken yeni hükümetin kurulması ve BDDK'nın bağlı olduğu bakanlığın değişmesiyle ‘ret' kararının önünün açıldığı belirtiliyor.

ŞİMŞEK'İN YERİNE CANİKLİ

Davutoğlu Hükümeti'nin yıkılıp yerine Yıldırım Hükümeti'nin kurulmasının ardından bakanların görev dağılımında radikal değişiklik yapıldı. Önceki hükümet döneminde ekonominin patronu olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yetkileri büyük ölçüde tırpanlanırken BDDK Şimşek'ten alındı Nurettin Canikli'ye bağlandı.

BDDK'da Şimşek döneminin sona erip Canikli döneminin başlamasının hemen ardından PayPal'e ret kararı verilmesi dikkat çekici bulunurken, önümüzdeki dönemde BDDK'dan benzer sürpriz kararların gelebileceği belirtiliyor.  Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde