Mehmet Şimşek: Tartışmaya dünden razıyım

Mehmet Şimşek: Tartışmaya dünden razıyım

Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bildirgesinin yankıları sürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı vaatler karşısında AKP, eleştirilerine devam ediyor.

Mehmet Şimşek: Tartışmaya dünden razıyım
16px
24px
21.04.2015 15:16
ABONE OLgoogle
Bir tv kanalına konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye onların düşündüğünden daha zengin” sözleri üzerine “Ana muhalefetin genel başkanı ile maliye ile ilgili herhangi bir konuda, özellikle de seçim vaatleri konusunda, bir platformda bir araya gelip bu konuları tartışmaya dünden razıyım” dedi.

CHP’YE OY VERİRİM

Mehmet Şimşek, dün de CHP’nin seçim vaatleriyle ilgili kaynağın gösterilmesi halinde CHP’ye oy vereceğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu da “Türkiye onların düşündüğünden daha zengin. Türkiye’de kaynak var. Bütün mesele kaynağı yerinde kullanmak” yanıtını vermişti.

Bakan Şimşek, “kendisinin maliyeden anlamadığı” iddialarıyla ilgili de şunları kaydetti: “Maliyeyi anlamak için sadece hesap uzmanı olmak yetmiyor. Türkiye’nin en iyi bütçe performansları benim dönemimdedir. Çok büyük bir memnuniyetle Ana muhalefetin genel başkanı ile maliye ile ilgili herhangi bir konuda, özellikle de vaatleri konusunda, bir platformda bir araya gelip bu konuları tartışmaya dünden razıyım. Türkiye’nin kamu maliyesinin nereden nereye geldiğini herkes biliyor. Sayı saymasını bilmiyorlar ya da milleti kandırıyorlar. Genel başkanla ben bu konuları her platformda tartışırım. Çıksınlar, birkaç gün içerisinde hangi vergileri artıracaklarını, kimin maaşını keseceklerini, hangi harcamaları kısacaklarını, ne yapacaklarını bize anlatsınlar, biz de öğrenelim.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde