Mehmet Kutman da tüm gayrimenkullerini satıyor

Mehmet Kutman da tüm gayrimenkullerini satıyor

İş dünyasında satış hızlandı. Global Yatırım, başta Ardus Gayrimenkul'ün hisseleri olmak üzere tüm gayrimenkul yatırımlarını satıyor

Mehmet Kutman da tüm gayrimenkullerini satıyor
16px
24px
15.03.2018 11:13
ABONE OLgoogle

Global Yatırım Holding, yüzde 100 bağlı ortaklığı Ardus Gayrimenkul başta olmak üzere tüm gayrimenkul yatırımlarını Tukaş'ın da sahibi olan zeytinci Okullu Gıda'nın sahipleri Cem Okullu ve Cengiz Okullu'ya satıyor.

Satış, ön şartlar ve Rekabet Kurumu iznini takiben gerçekleşecek.

Satış sözleşmesinde Holding'e ait Hüdavendigar Hanı ve Bilecik'teki tarla hariç tutulurken hisse devir işleminin 30 Nisan 2018 tarihe kadar tamamlanması planlandığı belirtildi.  Ferit Şahenk, İstinye Park ve Volkswagen Arena’yı satıyor

SATIŞ DEĞERİ 280 MİLYON

Sözleşmeye konu şirketlere ait toplam değer 298,03 milyon lira olarak belirlendi ve ilk satın alma bedeli 79 milyon lira ve 23 milyon dolar olarak kararlaştırıldı. Bedel, Kapanış Günü'nde şirketinnet borç durumu ve döviz kuruna göre fiyat ayarlamasına tabi tutularak ayrıca kesinleştirilecek. Söz konusu tutarın 10,3 milyon doları ve kapanış düzeltmeleri tutarındaki kısmı, hisse devrinin tamamlandığı gün peşin olarak ödenecek.

Bakiye tutar ise Kapanış Günü döviz kuru üzerinden dolara dönüştürülmek suretiyle vadeli olarak tahsil edilecek ve bakiye tutar için teminat alınacak.

Global Yatırım Holding'in konuya ilişkin açıklamasında, "Söz konusu işlem ile 44,3 milyon dolar tutarında bir nakdin şirketimize girecek olmasının yanında, grubumuzun 38,1 milyon dolar tutarında da borcunun azalması sağlanacaktır. Ardus'un ve Ardus Grup Şirketleri'nin banka kredi borcu ve finansal kiralama borçları da alıcılara devredilecek olup bu krediler için şirketimiz tarafından verilmiş olan tüm kefaletler Kapanış Günü kaldırılacaktır." denildi.

2017 yılı içinde Ardus Gayrimenkul'ün 174,74 milyon TL olan ödenmiş sermayesi 260 milyon TL'ye çıkarılmıştı. Şirket, 30 Aralık 2016 tarihi itibarıyla Grup gayrimenkul yatırımlarını bir çatı şirket altında toplama projesi kapsamında kısmi bölünme ile yolu ile kurulmuştu.

Global Yatırım Holding'in 379,7 milyon TL tutarında yatırım amaçlı gayrimenkulleri bulunuyor. Yatırım amaçlı gayrimenkuller, Denizli’de ve Van’da faaliyet gösteren AVM'lerden ve Denizli’deki okul ve arazilerden oluşuyor.

BHT

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde