Mehmet Koçarslan kaçtı, bulunamıyor

Mehmet Koçarslan kaçtı, bulunamıyor

Yargıtay'da bazı davalarda rüşvet ve dolandırıcılık iddiasıyla yürütülen soruşturma genişliyor.

Mehmet Koçarslan kaçtı, bulunamıyor
16px
24px
25.10.2010 08:57
ABONE OLgoogle

Soruşturmaya Yargıtay eski 6. Daire Başkanı H.E.'nin yanı sıra 2 Yargıtay üyesi ve 5 tetkik hâkimin de adı karıştı. Savcılık, hâkimler Yargıtay'da görevli oldukları sırada soruşturmaya adları karıştığı için dosyalarını ayırarak Yargıtay'a gönderdi.

İddiaların kabulü halinde 8 hâkim Yargıtay'da yargılanacak. Gözaltındaki İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın ise rüşvet verdiği yönündeki iddiaları reddettiği belirtildi. Yargıtay'da rüşvet iddialarıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan zanlılar yarın hâkim karşısına çıkacak. Soruşturmada zanlılar 28 ayrı dosya hakkında, rüşvet ve dolandırıcılıkla suçlanıyor.

Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde (KOM) gözaltına alınan 28 kişiden 14'ü dün savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 14 kişiden 7'sinin İstanbul'da avukat, diğerlerinin ise İstanbul Dünya Ticaret Merkezi çalışanları olduğu öğrenildi. Aralarında Raina'nın sahibi Koçarslan, İstanbul Barosu'na kayıtlı 3 avukat, operasyon başladıktan sonra Yargıtay'dan istifa eden bir memur ile iş takipçilerinin bulunduğu 8 kişi ise aranıyor.

YALÇINTAŞ REDDETTİ

Gözaltındaki İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın ise dün 15.00'da ifadesinin alınmaya başladığı ve sorgulamanın savcı tarafından yapıldığı kaydedildi. Yalçıntaş'ın 1 milyon 200 bin liralık rüşvet iddialar üzerine, yönetim kurulu kararıyla parayı söz konusu tahliye davasında vekalet ücreti olarak avukata ödediklerini, kendisinin ve yönetim kurulunun rüşvetle bir ilgisi olmadığını söylediği öğrenildi.

Soruşturmada Ankara'da avukatlık yapan N.O., örgüt lideri, emekli Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı M.O. örgüt yöneticisi, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi avukatları S.B., S.O., İstanbul Dünya Ticaret Merkezi eski Genel Müdürü O.B, aracılar ve Yargıtay'da görevli 4 memur ise örgüt üyesi olmakla suçlandı. Ünlü gece kulübü Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan ise operasyonun ardından kaçtığı iddia edildi, ancak Koçarsalan'ın yurt dışına çıkış kaydına rastlanmadı.

Yurt dışındaki avukat K.P.'nin ise bir işadamının ticaret davasının lehte bozulması için girişimde bulunduğu iddialar arasında. Avukat N.O.'nun ofisi ile Çankaya'daki dairesinde polisin gizli izleme yaptığı öğrenilirken, Yargıtay Hukuk Daireleri'nde görevli 4 memurun ise avukat N.O.'ya temyizdeki davalarla ilgili bilgi sızdırdıkları öne sürülüyor.

Alper Sancar/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde