Mehmet Hattat'ın gökdeleni mühürlendi

Mehmet Hattat'ın gökdeleni mühürlendi

İşadamı Mehmet Hattat'ın Maslak'ta yapımı süren 150 Milyon Dolarlık gökdeleni mühürlendi

Mehmet Hattat'ın gökdeleni mühürlendi
16px
24px
02.05.2010 16:47
ABONE OLgoogle

Maslak'ta yapımı 3 yıldır süren işadamı Mehmet Hattat'a ait 150 milyon dolarlık "Diamond Of İstanbul" projesi mahkeme kararıyla durduruldu.

Sheraton Oteli'nin mülk sahibi Yonca Turizm Yatırım ve İşletmecilik A.Ş'nin başvurusu üzerine 5. İdare Mahkemesi, 10 Ağustos 2009'da oybirliğiyle verdiği kararda, uygulama projesinin 2577 Sayılı Kanu'nun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulması' hükmüne vardı.

Sabah gazetesinin haberine göre; Hattat'ın proje öncesi Dubai'de, "İstanbul'un Eyfel Kulesi'ni yapıyoruz" diyerek maketini tanıttığı binalar için mahkeme kararının ardından, ruhsat iptali için de Şişli Belediyesi'ne başvuru yapıldı.

Karara itiraz eden Hattat'a İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nden de kötü haber geldi. Mahkeme, 28 Ekim'de 5. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı oybirliği ile onayarak, itirazı reddetti. Mahkeme kararıyla birlikte Maslak'ta yola sıfır yapılan projenin inşaatı durduruldu.

'KOMŞULUK HUKUKU' DAVASI

Yerin altında 15, üstünde ise 50 kat olarak yapılması planlanan "Diamond Of İstanbul" projesinin yüksekliği ise 200 metre. Hattat'ın sahibi olduğu Hema Endüstri tarafından yapılan kulelerin mevcut plana aykırı olarak kaçak inşa edildiğini öne süren Yonca Turizm Yatırım'ın avukatı Avukat Salim Baki, komşuluk hukukundan dolayı ayrıca dava açacaklarını belirtti.

Binanın yola sıfır yapıldığını, arsanın tamamına inşaat yapıldığına dikkat çeken Baki, şunları söyledi: "Mahkeme kararı çerçevesinde ruhsat iptali için başvurular yaptık. Ayrıca bahse konu projeyle ilgili plan düzenlemeleri İBB Meclisi'nden geçmeden sahipleri Dubai'de maketleri görücüye çıkardılar. Bunlar otelimize zarar verdi. Zeminde kaymalar oldu. Mahkeme kararına rağmen ara ara inşaatı devam ettiriyorlar. Bugüne kadar 4 kez suç duyurusunda bulunduk." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde