Mehmet Dişli’nin 1 doları iddianamede

Mehmet Dişli’nin 1 doları iddianamede

15 Temmuz akşamı Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlarla ilgili iddianamede şüphelilerden Mehmet Dişli’nin odasında F seri numaralı 1 dolar bulunduğu kaydedildi.

Mehmet Dişli’nin 1 doları iddianamede
16px
24px
05.03.2017 11:45
ABONE OLgoogle

15 Temmuz akşamı Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlarla ilgili iddianamede şüphelilerden Mehmet Dişli’nin odasında F seri numaralı 1 dolar bulunduğu kaydedildi. Dişli’nin Hulusi Akar’a, 'Bu böyle olmazdı, böyle gitmezdi, bu şekilde olmamalıydı' dediği aktarıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı’nda yaşananlarla ilgili olarak 26’sı general 221 şüpheli hakkında hazırlanan "Çatı iddianame" tamamlandı. Fetullah Gülen’in bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı 2 bin 581 sayfalık iddianamede, olay gecesi öldürülen Semih Terzi dışındaki 37 Yurtta Sulh Konseyi üyesi ile örgüt lideri Gülen hakkında, 2 bin 988 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

İddianamede 38 kişilik Yurtta Sulh Konseyi üyeleri arasında, Mehmet Dişli de gösterildi. Dişli'nin Genelkurmay Başkanlığı Strateji Dönüşüm Başkanlığı makam odasında yapılan aramada; ABD dolarlarının içinde F seri numaralı 1 dolar bulunduğu kaydedildi. Aynı zamanda AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi de olan Mehmet Dişli ile ilgili olarak iddianamedeki diğer şüpheli olan Serdar Tekin’in ifadelerine de yer verildi.

BU ŞEKİLDE OLMAMALIYDI
 
Serdar Tekin verdiği ifadede, “15 Temmuz’da MİT Müsteşarı gittikten 5 dakika sonra Levent Türkkan’ın kendisini çağırdığını, Genelkurmay Başkanı’nın özel misafirinin geleceğini katta kimsenin olmamasını söylediğini, kendisinin de komuta katında bekleyen 1-2 askeri personeli gönderdiğini, birkaç dakika sonra Mehmet Dişli’nin tek başına geldiğini ve Levent Türkkan ile 1-2 dakika konuştuklarını, daha sonra Mehmet Dişli’nin Genelkurmay Başkanı’nın bulunduğu odaya girdiğini, Levent Türkkan’ın kendisini de yanına alarak Genelkurmay Başkanı’nın odasına birlikte girdiklerini, Mehmet Dişli’nin Genelkurmay Başkanı’na 'Bu böyle olmazdı, böyle gitmezdi, bu şekilde olmalıydı' diyerek sunumunu devam ettirdiğini, Mehmet Dişli’nin TRT Haber’de bildirinin yayınlanacağını Genelkurmay Başkanı’na söylediğini, uçak seslerinin gelmeye başladığını, Genelkurmay Başkanı’nın Mehmet Dişli’ye 'Bunlar ne?' diye sorduğunu, onun da geçiştirir şekilde 'Keşif, devriye amaçlı uçuşlar' dediğini, Genelkurmay Başkanı’nın Mehmet Dişli’ye 'Bu yaptığınız doğru değil' dediğini, Mehmet Dişli’nin Özel Kuvvetlerin birazdan hazır olacağını belirterek 'Sizi Özel Kuvvetler Akıncı’ya götürecek' dediğini" aktardı.
 
MAKAM ODASINDAN F SERİLİ 1 DOLAR ÇIKTI

Diğer yandan, Dişli’nin Genelkurmay Başkanlığı Strateji Dönüşüm Başkanlığı makam odasında 22 Temmuz 2016 tarihinde yapılan aramada; çeşitli belgeler, dijital materyaller, bir miktar para, ziynet eşyası ve ABD dolarları içinde F seri numaralı 1 ABD doları bulundu.

?BALYOZ MAĞDURU ÖNSEL'İN KİTABINDAN ALINTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün askeri okullarda kendisinden olmayan ya da örgütten ayrılan öğrenciler için oluşturduğu "Şok Mangaları"yla ilgili bilgilere de yer verildi. İddianamenin bu bölümünde Balyoz davasından yargılanıp beraat eden emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel’in yazdığı "Ağacın Kurdu" isimli kitaptan alıntılar yapıldı.

ULUSAL KANAL RÖPORTAJI VE GÜLEN BELGESELİ DELİL
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin "FETÖ ile uluslararası teşkilat, yabancı devlet ve istihbarat servisleri ilişkisi" başlıklı bölümünde bazı delillere de yer verildi. Buna göre; ABD’de gazeteci, araştırmacı yazar William Engdahl’ın Ulusal Kanal ile yaptığı röportaj ve Yönetmen Serkan Koç tarafından Fetullah Gülen’in hayatını anlatan "Bir Gladyo Projesi The Gulen" belgeseli de deliller arasında yer aldı.

Olcay Kabaktepe/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde