Mehmet Cengiz'e şok!: Mahkeme durdurdu

Mehmet Cengiz'e şok!: Mahkeme durdurdu

Mehmet Cengiz’e ait Cengiz Holding’in, dünyanın 100 doğal ormanından birinin bulunduğu Cerattepe’de yapmayı planladığı bakır maden işletmesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Mehmet Cengiz'e şok!: Mahkeme durdurdu
16px
24px
21.11.2014 08:12
ABONE OLgoogle
25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen ve bir ses kaydında, ‘Milletin a… koyacağız’ dediği öne sürülen işadamı Mehmet Cengiz’e ait Cengiz Holding’in, dünyanın 100 doğal ormanından birinin bulunduğu Cerattepe’de yapmayı planladığı bakır maden işletmesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Artvinlilerin yaklaşık 20 yıldır yapımına karşı mücadele ettiği altın ve bakır madeni, bölgeden çekilen Kanadalıların ardından iki yıl önce Özaltın Holding’e ruhsat verilmesiyle yeniden gündeme gelmiş, Özaltın Holding ise bir süre sonra ruhsat aldığı madenin işletmesini Cengiz Holding’e ait Eti Bakır şirketine devretmişti.

İçlerinde Artvin Barosu, Artvin Belediyesi, Yeşil Artvin Derneği gibi tüzel ve özel kişilerin bulunduğu yaklaşık 280 kişi ve kurum endemik bitki örtüsüyle sayılı doğal güzelliklerden Cerattepe’yi bitirecek madene karşı Rize İdari Mahkemesi’nde dava açmıştı.


evrensel.net’te yer alan habere göre, Cengiz Holding’e ait maden için verilen Çevre Etki Değerlendirme raporunun iptali istemiyle açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde