Mehmet Cengiz’e bu iltimas neden

Mehmet Cengiz’e bu iltimas neden

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Üçünü havalimanı inşaatından gelen kokular artık mide bulandı” sözleriyle gündeme getirdi

Mehmet Cengiz’e bu iltimas neden
16px
24px
23.08.2014 09:47
ABONE OLgoogle
Aralarında 25 Aralık operasyonunda adı geçen Mehmet Cengiz’in de olduğu üçüncü havalimanını yapacak firmalara altı bankanın kredi vermeye hazırlandığı iddia edildi.

İddiayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Üçünü havalimanı inşaatından gelen kokular artık mide bulandı” sözleriyle gündeme getirdi.

ZİRAAT ÖNDERLİĞİNDE

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Öztrak, “Bu havalimanını yapan konsorsiyuma ilkin gelir ve yolcu garantisi verildi. Bu yetmedi ardından inşaat için alınacak kredilere devlet garantisi verildi, bu da yetmedi. Şimdi Ziraat Bankası önderliğindeki altı bankanın bu projeye kredi vermek üzere hazırlık yaptığını öğreniyoruz. Her şeyi kamu yapacaksa, bu nasıl kamu özel işbirliği olacak?

Ortaya çıkan duruma bir bakın değerli basın mensupları; havalimanını yapacak ve işletecek firmaya gelir garantisi kamudan, finansman garantisi kamudan, finansman kamudan sonra iktidar çıkıyor bu proje kamu-özel işbirliğidir diyor. Bu projeye bu kadar iltimas neden?

Bu milletin tüyü bitmemiş yetiminin hakkı tek bir proje için neden bu kadar seferber ediliyor? Kamu bankalarının vatandaştan ortalama üç ay vade ile topladığı mevduatlarla, dışarıdan kısa vadeli aldığı borçlar uzun vadeli bir inşaat projesine plase edilecekse bunun ortaya çıkaracağı vade uyumsuzluğunun tüm finansal sistem üzerinde yaratacağı risklerin hesabını kim verecek?” açıklamasında bulundu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde