Mehmet Baransu'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 10 ay hapis

Mehmet Baransu'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 10 ay hapis

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli tweetler atması iddiasıyla açılan davada, gazeteci Mehmet Baransu'ya 10 ay hapis cezası verildi.

Mehmet Baransu'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 10 ay hapis
16px
24px
30.06.2015 14:48
ABONE OLgoogle
Halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu'ya şok hapis cezası..
Uludere ile ilgili yaptığı haberden dolayı tutuklanması istenen Baransu, tutuklanmadı ama Erdoğan'a hakaretten 10 ay hapis cezası aldı.

2011 yılında Uludere olayına ilişkin yaptığı haberleri nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında “Devletin güvenliği ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama” ve “Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme” suçlarından tutuklanma talebi reddedilen Mehmet Baransu bu kez Erdoğan’a hakaretten ceza aldı.

Baransu, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Başbakanlığı döneminde hakaret ettiği gerekçesiyle 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

“ADIMA AÇILMIŞ 8 ADET SAHTE HESAP VAR”

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya başka suçtan tutuklu Mehmet Baransu ve avukatı geldi. Baransu “Adıma açılmış 8 adet sahte twitter hesabı var. Benim yazmadığım bazı twettler de benimmiş gibi gösterilmiş. Hesabımdan yazdığım yazılar tamamen kamuoyuna yansıyan olaylarla ilgili ve içerisinde hakaret yok. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ederim” dedi.

10 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme, suça konu tweetlerle hakaret suçunun işlendiğinin sabit olan olduğunu belirterek Mehmet Baransu’nun önce 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Baransu’nun geçmişi, sosyal ilişkileri, yargılama süresindeki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme cezayı 10 aya indirdi ve hakkında daha önce verilmiş 3 aydan fazla hürriyeti bağlayıcı ceza bulunmadığı gerekçesiyle verilen hapis cezasını erteledi.

İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Sıddık Çinko tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Baransu’nun Twitter üzerinden geçtiğimiz yıl yaptığı paylaşımlarla, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “hakaret ve şantajda” bulunduğu gerekçesiyle toplamda 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde