Mehmet Baransu Twitter'dan duyurdu: Serbest kaldım

Mehmet Baransu Twitter'dan duyurdu: Serbest kaldım

Gazeteci Mehmet Baransu, bu sabah gözaltına alındığını sosyal medyada duyurdu. Gözaltına alındığını Twitter'dan duyuran Baransu, saat 15:00 sıralarında serbest kaldığını yine bir tweetle açıkladı.

Mehmet Baransu Twitter'dan duyurdu: Serbest kaldım
16px
24px
22.11.2014 12:02
ABONE OLgoogle
Gazeteci Mehmet Baransu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hakkında çıkarılan 4 ayrı arama kararı uyarınca sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Gözaltına alındığını Twitter'dan duyuran Baransu, saat 15:00 sıralarında serbest kaldığını yine bir tweetle açıkladı.

Baransu'nun, Ankara'da 2, Adana ve Mersin'de birer dosyadan şüpheli olarak ifade vermesi gerektiği halde ifadeye gitmediği bunun üzerine hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, arama kararı kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Baransu, gözaltına alındığını Twitter'den duyurdu.

Baransu, tweetinde ''5 polis eve geldi. Gözaltına alınıyorum. Önce hastane sonra savcılık'' diye yazdı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastahanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Baransu, Çağlayan Adliyesi'ne götürüldü.

İki polisin arasında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Mehmet Baransu kapıda habercilerin neden gözaltına alındınız sorusuna, "İçeriye girip bakacağız" dedi.

Baransu'nun ifade için arandığı 4 dosyanın basın yoluyla hakaret konularını kapsadığı belirtildi. Hakaret konularının devlet büyüklerine yönelik olduğu, MİT'le ilgili yazılması yasak olan bir bilgiyi yazdığı öne sürüldü.

DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Mehmet Baransu, daha önce de hakkında çıkarılan 3 arama kararı nedeniyle gözaltına alınmıştı.

SERBEST KALDIĞINI DA TWITTER'DAN DUYURDU

İfadesi alınan Mehmet Baransu, saat 15:00 sıralarında serbest kaldı. Gözaltına alınmasını Twitter'dan duyuran Baransu, serbest kaldığını da yine bir tweetle açıkladı: ''Serbest kaldım''

Yaklaşık 2 saat süren ifadenin ardından serbest bırakılan Baransu adliye önünde açıklama yaptı. Kendisini gözaltına almaya gelen polislerin iyi davrandığını ve kibar olduklarını ifade eden Baransu, "Sabah Terörle Mücadele'den 7 arkadaş geldi. Hakkımda yakalama kararı olduğunu söylediler. Çocukları alt kata indirdim. Sonra buraya geldik. Suçlamaları bilmiyordum. 4 dosyaydı. 3 tanesi hakaret. Biri de 2 sene önce MİT'in CHP'li ve MHP'li iş adamlarını fişleyip ihale vermemekle ilgili haber yapmıştım. Belgelerini yayınlamıştım. Konu meclise taşınmıştı. İfadeyi verdim. Serbest kaldım" diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde