Mehmet Atalay'den sevindirici haber

Mehmet Atalay'den sevindirici haber

Kalp krizi geçirdikten son 3 damarı değişen BİK eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, yoğun bakım servisinden çıkarılarak servise alındı.

Mehmet Atalay'den sevindirici haber
16px
24px
13.04.2015 15:03
ABONE OLgoogle
9 Nisan 2015, Perşembe akşamı şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’ne başvuran ve kalp krizi geçirdiği tespit edilen Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü ve Basın İlan Kurumu (BİK) eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, yoğun bakım servisinden çıkarılarak serviste hasta odasına alındı. 

9 Nisan Perşembe akşamı saat 22.10’da Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’ne şiddetli göğüs ağrısı ile başvuran Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü ve Basın İlan Kurumu (BİK) eski Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın kalp krizi geçirmekte olduğu tespit edilerek anjiyografi laboratuvarına alınmıştı.

Bu sırada bir kez acil serviste, bir kez de anjiyo laboratuvarında olmak üzere 2 kez kalbi duran Atalay’ın kalbi, elektroşok verilerek çalıştırıldı. Koroner anjiyografisinde, kalpteki 3 ana damardan ikisinin tamamen tıkalı olduğu, diğerinin ise kritik derecede darlık gösterdiği tespit edildi. Koroner anjiyografi sırasında kalp ritmi bloklandı ve geçici kalp pili ile müdahale edildi. Bu bulgular ışığında acil koroner bypass ameliyatı kararı alındı.

Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Erek tarafından gece 01.00’de ameliyata alınan Atalay’ın 5 damarına koroner bypass uygulandı. Ameliyat sonrasındaki tedavisine, kalp cerrahisi yoğun bakım ünitesinde devam edildi.

Atalay odasına çıkarıldı

Sağlık durumu iyiye giden Atalay, bu sabah kalp cerrahisi yoğun bakım ünitesinden serviste hasta odasına çıkarıldı. Doç. Dr. Erek, Atalay’ın sağlık durumu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Hastamızın durumu iyiye gitmektedir. Kalp cerrahisi yoğun bakım ünitesindeki tedavisi tamamlandı ve serviste hasta odasına alındı. Tedavisi devam ediyor. Ameliyat sonrası enfeksiyon gelişme riski nedeniyle hastamızın yanına ziyaretçi kabul edilmemektedir.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde