Mehmet Ali Aydınlar o sektörden sessiz sedasız çıktı!

Mehmet Ali Aydınlar o sektörden sessiz sedasız çıktı!

Mehmet Ali Aydınlar bu yatırımından hisselerini devrederek sessiz sedasız çıkmış.

Mehmet Ali Aydınlar o sektörden sessiz sedasız çıktı!
16px
24px
25.10.2019 08:45
ABONE OLgoogle

İlk hastanesini 1991’de kuran Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bulunduğu semtten adını alan zinciri tüm dünyaya yaymaya başardı. Hem grubun sağlık zincirinin ilk halkası hem de marka isminin ilham kaynağı olan Acıbadem, Aydınlar için özel bir yere sahip.

Anadolu yakasına ilk özel hastaneyi hizmete açtığı gibi son yıllarda kafe ve restoran patlaması yapan hastane çevresine ilk lüks restoranı da Aydınlar kazandırmıştı. Hastanenin hizmete başlamasından 10 yıl sonra 2001’de İstanbul’un en popüler İtalyan restoranlarından birini açmıştı.

Hastaneye 500 metre mesafede Koşuyolu’nda yer alan Trattoria Rosario adındaki bu restoran dekorasyonundan yiyeceklerine kadar sunduğu lezzet ve şıklıkla kısa sürede sektörde özel bir yere sahip oldu. Burası bir dönem o kadar ünlendi ki Bodrum’da da bir şube açıldı. İş insanları buradan öğle yemeği için işyerlerine İtalyan tencere yemekleri siparişi vermeye başladılar.

Arkadaşımız Çiğdem Yücesoy Subaşı’nın öğrendiğine göre Aydınlar bu yatırımından hisselerini devrederek sessiz sedasız çıkmış. Aydınların hisselerini devrettiği isim ise restoranın yöneticiliğini üstlenen Fazlı Akbaş. 

Aydınlar, Ortaçağdaki antik İtalyan hanlarının atmosferini, ve geleneksel tatlarını yaşatan restorana ismini veren Şef Rosario Costa ile ortak işe başlamıştı.

Rustik kır lokantası, taş döşeli zemin ve duvarlar, ahşap masa ve sandalyeler, raflarda dizili eski bakırlar, fenerler, hasat ve bağbozumunu canlandıran panolarıyla kuruluşundan bu yana değişmedi. İstanbul’un en iyi İtalyan restoranları arasında yer aldı.

Rezervasyonsuz yer bulmanın imkansız olduğu Rosario, çevresinde açılan onlarca mekana ve üst segment fiyatlarına rağmen kan kaybetmedi. Bu arada hemen belirtelim bir süre önce buranın kurucu ortağı Rosario usta da emekli olarak işten ayrılmıştı.

Ünlü restoranın yeni yönetimi lezzetlerin aynı formüllerle müşterilere sunulmaya devam ettiğini söylüyor. Fazlı Akbaş’ın patronluğuyla yola devam eden restoranda görünen o ki patronun dışında bir değişiklik olmayacak…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde