Medya dünyasında flaş gelişme! Fatih Portakal Fox TV’den istifa etti

Medya dünyasında flaş gelişme! Fatih Portakal Fox TV’den istifa etti

FOX TV Ana Haber Bülteni’nin sunucusu Fatih Portakal’ın kanalla yollarını ayırdığı iddia edildi. Haber Koordinatörü Doğan Şentürk'ün tüm ikna çabalarına rağmen Portakal'ın istifasında kararlı olduğunu bildirip ayrıldığı belirtildi.

Medya dünyasında flaş gelişme! Fatih Portakal Fox TV’den istifa etti
16px
24px
24.08.2020 04:26
ABONE OLgoogle

Hafta içi her gün saat 19:00'da izleyicilerin karşısına çıkan ve Türkiye'nin ne çok izlenen haber bültenini sunan Fatih Portakal’ın FOX TV'yi bıraktığı iddia edildi.

Yurt Gazetesi yazarı gazeteci İsmet Orhan'ın aktardığı bilgiye göre, Fatih Portakal'ın FOX Haber'in Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk'e kararını ilettiği ve bir daha haber sunmayacağını açıkladığı belirtildi.

“ARTIK YORULDUM”

Fatih Portakal istifa sebebi olarak ‘yorulmasını’ gösterdi. Doğan Şentürk’e “Ben artık yoruldum. Kendimi tekrarlamaya başladım. Artık gazetecilik yapmayacağım emekli olmak istiyorum” dedi.

Fatih Portakal’ın istifasını hafta içinde FOX TV resmi bir açıklama ile kamuoyuna duyuracak. “Emekli olan” Fatih Portakal da vedasını ana haber bülteninde yapacak ve FOX ana haber sunuculuğu devrini kapatacak.

Fox TV’nin bu kararın ardından hızla yeni bir isim için harekete geçtiği ve bir isimle anlaşma da sağlandığı bildirildi. Bu hafta ortasına kadar yeni ismin de açıklanacağı belirtildi.

Söz konusu iddianın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yağan Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu ise, konunun gerçek dışı olduğunu ileri sürdü.

Uğurluoğlu, “FOX TV Yönetim Kurulu Başkanı Engin Güner ile konuştum. Kesinlikle yanlış haber” dedi.

YANDAŞLAR: İDDİA DOĞRU

Ancak AKP yandaşı iki isim ise iddianın doğu olduğunu savundu.

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kendi kaynaklarımdan doğruladım. Fatih Portakal kesin istifa etmiş ve Fox Tv yönetimi geri döndürememiş” dedi.

İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık da, ilgili haberi, "Kesin bilgi Fatih emekli oldu" notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

‘YORULDUM DEDİ’ İDDASI 

İnternethaber'de yer alan habere göre, FOX'un Haber Koordinatörü Doğan Şentürk, ünlü sunucuyu vazgeçirmek için ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Fatih Portakal istifa sebebi olarak 'yorulmasını' gösterdi. Doğan Şentürk'e "Ben artık yoruldum. Kendimi tekrarlamaya başladım. Artık gazetecilik yapmayacağım emekli olmak istiyorum" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde