Medvedev: Türk inşaat şirketleri izin alacak

Medvedev: Türk inşaat şirketleri izin alacak

Rusya Başbakanı Medvedev, Türk inşaat şirketlerinin yeni sözleşmeler için izin alacağını söyledi.

Medvedev: Türk inşaat şirketleri izin alacak
16px
24px
30.11.2015 15:36
ABONE OLgoogle
Rusya Başbakanı Medvedev, bir kaç hafta içinde Türkiye'den meyve sebze ithalatını yasaklayacaklarını kaydederek diğer ürünler için yasak olmadığını belirtti. 

Medvedev, Türk inşaat şirketlerinin yeni sözleşmeler için izin alacağını söyledi. 

MEDVEDEV'DEN DAVUTOĞLU'NA YANIT

Medvedev,  Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Kimse bizden görevimizi yaptığımız için özür dilemesin” açıklamasına yanıt verdi. Medvedev, 'Türk hükümeti tuhaf bir pozisyon aldı ve yaptığı açıklamalar lüzumsuz' dedi.  "Türkiye’ye uygulanan özel ekonomik tedbirler, gerekmesi halinde genişletilebilir" diyen Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’in konuşmasına şöyle devam etti: "Bu tedbirler Türkiye ekonomisi için hassas olabilir ama Rusya’nın ekonomik çıkarlarını en az seviyede etkileyecek. Rusya bu konuda pragmatik olacak."

Hükümetten Rusya’da faaliyet gösteren Türk iş dünyasına, Türkiye’ye getirilen ekonomik tedbirlerin içeriğini açıklama talimatı veren Medvedev, “Türk iş dünyası, Ankara’nın politikalarının rehini olmuştur” dedi. 

'TEDBİRLER GENİŞLETİLEBİLİR'

Medvedev, Türkiye'ye karşı uygulamaya konulacağı duyurulan tedbirlerin daha ilk adım olduğunu, gerektiği takdirde bu tedbirlerin genişletilebileceğini söyledi. 
    
Medvedev, "Rusya Federasyonu'nun Türkiye'ye karşı aldığı tedbirler, Türkiye'nin agresif ve düşmanca eylemlerine gerekli bir yanıt" diye konuştu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde