Medvedev, Akkuyu'nun açılışı için tarih verdi

Medvedev, Akkuyu'nun açılışı için tarih verdi

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile Moskova'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Medvedev, Akkuyu'nun açılışı için tarih verdi
16px
24px
06.12.2016 14:43
ABONE OLgoogle

Rusya'nın başkenti Moskova'ya resmi ziyarette bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Önce söz alan Rusya Başbakanı Medvedev, enerjiden ulaşıma, kültürden tarım tüm ilişkilerin konuşulduğu toplantıda Karadeniz üzerinden Türkiye ve Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak Türk Akımı ile ilgili yapılan değerlendirmeleri aktardı. Rus lider, Türk Akımı'nın TBMM onayından geçtiğini hatırlatarak gelecek ay Rusya parlamentosunda da onaylanacağını açıkladı.

Akkuyu için ufuktaki Türk ortak 'CKK'

2023'de devreye girecek

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nin "Stratejik Yatırım" statüsüne alınmasının da konuşulduğunu aktaran Medvedev, "Dışarıdan yatırımcıların teşvik edilmesi de söz konusu. Sermayedeki paylar mevcut durumunu koruyor. 2010'da benim Türkiye'ye yaptığım ziyaret sonrası başlayan proje, istediğimizden yavaş ilerliyor. Fakat bu etapta hızlandırılabilir. İlk faz Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'ncü yıldönümünde devreye girebilecek" dedi.

İki ülke arası ilişkilerin Kasım 2015 öncesine değil daha da ilerisine çekileceğini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım ise şunları söyledi:

"Yaşanan bir senelik süreçte, bazı alanlarda geriye düştük. Ticaret hacmimiz geriye düştü. Demek ki bundan sonra yapacak işimiz çok. Alınması gereken pratik kararların detaylarını konuştuk. Sadece ekonomik olarak değil, Rusya ile ilişkilerimizi kültürel anlamda ciddi ortak yanlarımız var. Bakanlar karşılıklı görüşüp, aralarında yapacakları işleri konuştular. Türkiye Rusya ilişkilerinin tarihine yakışır şekilde, ekonomik açıdan ikili ilişkileri ileriye taşıyacak potansiyel ve irade mevcut. İki başbakan olarak bunun takipçisi olacağız. Özellikle enerji alanında, iki ülke tam olarak stratejik bir işbirliği içerisindedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde