Medipol'e kamu arazileri yetmedi, yolun üzerine çıktı

Medipol'e kamu arazileri yetmedi, yolun üzerine çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi ek binasının bir bölümünün Avrupa Otoyolu (TEM İstanbul-Edirne Otoyolu) kenarındaki Yanyol Caddesi üzerine inşa edildiği ortaya çıktı.

Medipol'e kamu arazileri yetmedi, yolun üzerine çıktı
16px
24px
08.08.2019 10:19
ABONE OLgoogle

Ek bina inşaatı için önce cadde kapatıldı inşaatın başlamasının ardından da cadde otoyolun hemen yanına kaydırıldı. Çevre sakinleri ek bina inşaatıyla beraber yağmur suyu kanalının da kapatıldığını belirterek mahallede bulunan birçok evin sel baskınıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Koca’nın özel genelge yayımlayarak ‘İleri düzey hastane’ sınıfına soktuğu Bağcılar Medipol Hastanesi’nin yapımı ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi.  Medipol Hastanesi'ne 'ileri düzey' kıyak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Tuncer, ek bina inşaatı ile ilgili BirGün’e yaptığı açıklamada, “Medipol Hastanesi inşaatıyla alakalı ne Bağcılar Belediyesi’nde ne de Büyükşehir Belediyesi’nde imar ve plan değişikliği gözükmüyor. İki belediyenin de bu yönde bir meclis kararı da bulunmuyor.

AKP’li Bağcılar Belediyesi tarafından konunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ilgilendirdiği ve inşaatın oraya sorulması gerektiği ifade edildi. İnşaatın cadde üzerine nasıl yapılabildiğini anlayamıyorum” dedi. 

Mahalle sakini Kerem Korkmaz da caddeyi kapatan inşaat ile ilgili hiçbir muhatap bulamadığını kaydederek, “Büyükşehiri ve Sağlık Bakanlığı’nı aradım. İBB ‘Sağlık Bakanlığı’nı ara’ dedi. Sağlık Bakanlığı ‘Kardeşim sen burayı neden aradın?’ dedi. Yağmur yağarsa bizim evlerimiz sular altında kalacak. İnşaat nedeniyle evlerimiz çukurda kaldı. Her yere yazdım kimse umursamadı” diye konuştu.

Kamu binaları Medipol’e

Bakan Koca, daha önce de Ankara Tren Garı kampusu içerisinde yer alan TCDD Müze ve Misafirhanesi binalarının sahibi olduğu Ankara Medipol Üniversitesi’ne verilmesiyle gündeme geldi. Medipol Üniversitesi’ne Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinden de büyük bir alan tahsis edildi.

İsmail Arı/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde