Mecliste parmak kıran AKP'li vekile rekor tazminat cezası

Mecliste parmak kıran AKP'li vekile rekor tazminat cezası

Meclis'te çıkan kavgada CHP'li vekil Mahmut Tanal'ı darp edip parmağını kıran AKP'li Muhyettin Aksak'a tazminat cezası verildi.

Mecliste parmak kıran AKP'li vekile rekor tazminat cezası
16px
24px
03.08.2015 16:23
ABONE OLgoogle
TBMM’nin 8 Şubat 2012 tarihli oturumunda çıkan kavgada CHP’li Mahmut Tanal’ı darp edip ‘parmağının kırılmasına’ neden olan AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak’a 97 bin 659 lira tazminat cezası verildi.

Dava dilekçesinde, “Oturum sırasında Muhyettin Aksak’ın kendisinin üzerine yürüdüğünü, kravatını sıkarak boğmaya çalıştığını, gözlüğünün yere düşerek kırıldığını, bu esnada sağ el serçe parmağının kırıldığını, daha önce Muhyettin Aksak aleyhine Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2012/216 esas ve 2013/151 karar sayılı dosyası üzerinden kırılan gözlük için maddi ve ayrıca uğramış olduğu manevi zarar için tazminat davası açtığını ve bunun kısmen kabul edildiğini, Ankara Üniversitesi Adli Tıp Başkanlığının yüzde 2.1 oranında çalışma gücü kaybına uğradığı kanaatini bildirdiğini” ifadeleri yeraldı.

YAKALAMA KARARI

Ancak henüz bu cezayı ödemeyen Muhyettin Aksak’ın iki aracı için yakalama kararı çıktı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde