Mecliste el kırdıran öfke

Mecliste el kırdıran öfke

Ak Partili Zülfikar İzol, sinir krizi geçirdi. Masayı, koltukları yumruklayan İzol’un serçe parmağı kırıldı.

Mecliste el kırdıran öfke
16px
24px
07.05.2010 08:17
ABONE OLgoogle

Başbakan’ın mal varlığı ile ilgili tartışma dün Genel Kurul’da devam etti. Ak Partili Zülfikar İzol, sinir krizi geçirdi. Masayı, koltukları yumruklayan İzol’un serçe parmağı kırıldı.

Genel Kurul’da süren Anayasa değişikliğinin son gününe yine Başbakan Erdoğan’ın mal varlığı tartışmaları damga vurdu. Tartışma dün de tam gaz devam etti. 24. madde görüşmelerinde söz alan CHP’li Engin Altay, Başbakan Erdoğan’ın mal varlığıyla ilgili ortaya attığı iddialarla ilgili konuşacağını söyledi. Altay, bir gün önce Erdoğan’ın mal varlığıyla ilgili bilgiyi Economist dergisine dayandıran ancak Economist’in yalanlama açıklaması yapması üzerine kaynağını yanlış ifade ettiğini söyledi. Altay, “Yanlış kaynak göstermem yanlış bilgi verdiğim anlamına gelmez” dedi.

Altay, Erdoğan’ın en zengin 8. başbakan olduğunu söylediğini belirterek, “Elimdeki listede krallar var, kraliçeler, emirler, Arap şeyhleri var. Kralları, emirleri listeden düşünce Sayın Erdoğan en zengin 8. veya 9 Başbakan’dan biri. Biraz onur varsa evet dersiniz. Haklı haksız ortaya çıkar. Onurlu olmanın yolu millete hesap vermekten geçer” ifadesini kullandı.

Masaları yumrukladı

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, “Bana onursuz diyen bin defa daha onursuzdur. Burası parlamento. Yeter artık yeter” diye bağırdı. Son derece sinirlenen ve masaları yumruklamaya başlayan İzol’u Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Musatfa Elitaş ve Tarım Bakanı Mehdi Eker tutarak muhalefet sıralarına gitmesini engellediler. Neredeyse sinhir krizi geçiren İzol dışarı çıkarıldı. Altay’dan sonra söz alan Nurettin Canikli ise Başbakan’ın malvarılığıyla ilgili Wikipeida’ya giren herkesin “Baykal’ın mal varlığı 3 milyar dolar” yazabileceğini belirterek, “Sayın Başbakan en fakir üç liderden biridir. Kendisi de bunu açıklamıştır” yorumu yaptı. Sinir krizi geçirdiği için Genel Kurul’dan çıkarılan İzol’u, Başbakan Erdoğan da kuliste sakinleştiremedi. İzol’un sakinleşmemesi üzerine Erdoğan, İzol’un yanından ayrıldı.

Meclis bahçesine çıkarılan İzol, burada sigara içerek, sakinleşmeye çalıştı. Ardından kuliste Erdoğan’ın yanına giden İzol, Başbakan’la tokalaştı. İzol’a durumunu soran Erdoğan, daha sonra duvara vurduğu için sağ eli zedelenen İzol için müdahale yapılmasını istedi. Meclis revirinden gelen bir doktor tarafından İzol’un sağ elinin serçe parmağı kırıldı. Erdoğan, CHP’li Altay’ın konuşmalarını kuliste televizyondan izledi. Altay’ın bazı iddialarına Erdoğan “Ne olmuş yani” diye tepki gösterirken, hemen yanında bulunan Bakan Günay da “Allah daha çok versin” dedi.

Parmağını alçıya aldı, oyunu kullandı

Sinirlerine hakim olamayan İzol’un kırılan serçe parmağı alçıya alındıktan sonra oyunu kullanmaya devam etti. lini alçıya aldıran İzol’un serçe parmağının kırıldığı öğrenildi. İzol, tedavisini yaptırdıktan sonra tekrar Meclis’e gelerek, 25. maddeden itibaren görüşmelere katıldı. İzol, dört dönem milletvekilliği yaptığını ifade ederek, “Burası en yüce makamdır. Kimseye namusumu, şerefimi konuşturmam. Ben dört dönemdir milletvekiliyim. Meclis’te böyle bir hareketimi kimse gördü mü? Ama artık dayanamıyorum” diye konuştu. İzol, sakinleştikten sonra kulise giderek, Erdoğan’ın elini öpmek istedi. Ancak Erdoğan, buna izin vermedi.

NOT

Genel Kurul’da Başbakan’ın ’mal varlığı’ tartışmaları sürerken, Economist’in Türkiye temsilcisinden ’Böyle bir yayın yapılmadı’ açıklaması geldi. Uluslararası bilgi portalı Wikipedia’ya göre ise Erdoğan’ın mal varlığı 1.8 milyon dolar. Ancak, Wikipedia herkesin bir şeyler yazabildiği site olduğundan güveninirliliği tartışılıyor.

Badygard vekil

İç tüzüğe göre, koruma görevlileri Genel Kurul’a giremiyor. Ak Parti’li milletvekilleri teklifin Genel Kurul görüşmelerinin başlamasından önce kendi aralarında bir değerlendirme yaparak, Başbakan’ı muhalefete karşı korumak için bir isim belirlediler. İri yapılı ve genç bir milletvekili olan Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan bu görevi üstlendi ve yakın koruması gibi Başbakan’ın yanından hiç ayrılmadı. Çalışkan Genel Kurul’da Erdoğan’ın hep bir adım mesafesinde oldu. 1974 doğumlu olan Çalışkan’a Meclis’te “badygard” adı takıldı. 

Levent İçgen/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde