Meclis'ten Fenerbahçe için tarihi karar

Meclis'ten Fenerbahçe için tarihi karar

İstanbul'da Fenerbahçe Üniversitesi kurulmasına yönelik tasarı TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı.

Meclis'ten Fenerbahçe için tarihi karar
16px
24px
16.11.2016 22:35
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe’nin yıllardır hayalini kurduğu üniversite projesi için önemli bir gelişme yaşandı. TBMM Genel Kurulu, İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulması teklifine onay verdi.

Buna göre, İstanbul'da Plato Vakfı tarafından "İstanbul Ayvansaray Üniversitesi" kurulacak.

Üniversite, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi; Mühendislik Fakültesi; İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; Sosyal Bilimler Enstitüsü; Fen Bilimleri Enstitüsü ve Plato Meslek Yüksek Okulundan oluşacak.

Plato Meslek Yüksekokulunun öğrencileri, öğretim elemanları ve mal varlığı da üniversiteye devredilecek.

"Fenerbahçe Üniversitesi" kurulacak

Ayrıca İstanbul'da Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından "Fenerbahçe Üniversitesi" kurulacak.

Üniversite, Spor Bilimleri Fakültesi; Sağlık Bilimleri Fakültesi; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İletişim Fakültesi; Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sağlık Bilimleri Enstitüsü; Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

YÖK’DEN ONAY ÇIKMIŞTI

Fenerbahçe, üniversitenin açılması için Mart ayının ortasında Yüksek Öğretim Kurumu’ndan (YÖK) onay almıştı.

YÖK’ten Fenerbahçe’ye gönderilen açıklamada, “2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’nın İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi kurulmasına ilişkin teklifi adı geçen vakıf yetkililerinin Yükseköğretim Genel Kurulunda yaptıkları sunum sonrasında uygun bulunarak kabul edilmiştir. Üniversitenin kuruluş kanunu TBMM Genel Kurulundan geçtikten sonra Resmi Gazetede yayımlanmasına müteakip tüzel kişilik kazanacaktır. Yükseköğretim Kurulu olarak, aldığımız kararın yükseköğretimimiz, Fenerbahçe Kulübü camiası ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.” ifadelerine yer verilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde