Meclis'te kriz... CHP, MHP ve HDP'den ortak tavır

Meclis'te kriz... CHP, MHP ve HDP'den ortak tavır

TBMM Genel Kurulu olağanüstü toplandı... Meclis'te bakanların yemin etmeleri beklenirken, CHP, MHP ve HDP'den hamle geldi. Üç parti 'hayır' dedi, itiraz kabul edildi.

Meclis'te kriz... CHP, MHP ve HDP'den ortak tavır
16px
24px
03.09.2015 14:09
ABONE OLgoogle
1 Ekim 2015 tarihine kadar tatilde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Suriye tezkeresi için olağanüstü toplandı. Yoklama ile açılan birleşimi TBMM Başkanvekili Koray Aydın yönetiyor. TBMM Başkanvekili Koray Aydın, Anayasanın 114. maddesine göre atanan ama milletvekili olmayan bakanların ant içeceğini söyledi.

CHP - MHP - HDP AYNI OYU KULLANDI

Ancak buna itiraz eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bağımsız bakanların 'tarafsız olmadığını' dile getirdi. Yaşanan tartışmanın ardından usül tartışması yapıldı. Ardından dışardan bağımsız olarak atanan bakanların yemin edip etmemesi oylandı. AKP dışında diğer partiler 'yemin etmeme' yönünde el kaldırdı. Oylamada yemin etmeme yönünde karar çıktı ancak Koray Aydın, kararı açıklamadı. Birleşime 10 dakika ara veren Başkanvekili Koray Aydın, grup başkanvekillerini görüşmeye çağırdı.

 "HÜLLE YOLUYLA BAĞIMSIZ OLDULAR"

CHP adına söz alan Manisa Milletvekili Özgür Özel, 8 bakanlık anayasaya ayrkırı bir şekilde atandığını savundu. Özel, "Partimize 5, MHP ve HDP'ye 3'er bakanlık düşüyor. Ancak ayıplı bir uygulama ile milletvekillerine yapılan çağrıyı CHP'nin 5 milletvekili reddetmiştir. Atanan 3 bakana itirazımız yok. Ama diğerleri AKP'li olup, hülle yoluyla bağımsız durumuna gelmiştir" ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde