Meclis’te OHAL dördüncü kez uzatıldı

Meclis’te OHAL dördüncü kez uzatıldı

TBMM Genel Kurulu’nda, OHAL’in üç ay daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi AKP ve MHP’lilerin oyları ile kabul edildi.

Meclis’te OHAL dördüncü kez uzatıldı
16px
24px
17.07.2017 11:18
ABONE OLgoogle

OHAL’in 19 Temmuz 2017 Çarşamba gününden geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Böylece 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL, dördüncü defa uzatılmış oldu. Daha önce 19 Nisan’da OHAL’in 3 ay daha uzatılması kararı alınmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım geçen hafta gazetecilerle gerçekleştirdiği buluşmada OHAL'i 3 ay daha uzatılması yönünde teklifleri olacağını belirtmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, geçen hafta TOBB'da düzenlenen yatırımcılar buluşmasında "OHAL'den mağduriyet yaşadığını söyleyen sade vatandaş kim varsa ilgili yerlere başvurabilir, hatta bizzat bana başvurabilir. OHAL'in çok uzun olmayan bir tarihte kalkması mümkündür." diye konuştu. 

Erdoğan OHAL ile ilgili olarak şunları söylemişti: "Şimdi OHAL'le uğraşıyorlar. Kusura bakmayın OHAL olmasaydı bu kadar rahat hareket edemezlerdi. OHAL'in sınırlarını Batı'nın çizdiği şekilde belirlemeyiz. Onu biz belirleriz. Milletimizin verdiği yetkiyle olağanüstü hali biz iş dünyası daha rahat çalışsın diye yapıyoruz." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde