Meclis Yolsuzluk Komisyonu haberlerine de yayın yasağı geldi

Meclis Yolsuzluk Komisyonu haberlerine de yayın yasağı geldi

Sulh Ceza Hakimliği, 4 eski bakana ilişkin yolsuzluk iddialarının araştırıldığı Meclis Soruşturma Komisyonu’yla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

Meclis Yolsuzluk Komisyonu haberlerine de yayın yasağı geldi
16px
24px
26.11.2014 08:37
ABONE OLgoogle
Sulh Ceza Hakimliği, 4 eski bakana ilişkin yolsuzluk iddialarının araştırıldığı Meclis Soruşturma Komisyonu’yla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi. 7. Sulh Ceza Hakimi Yavuz Kökten, TBMM Başkanlığı’nın yazısı Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral’ın talebi üzerine Komisyon’un görev süresinin sona erme tarihi olan 27 Aralık  2014 mesai bitimine kadar söz konusu haberlere yayın yasağı getirdi. Yayın yasağına gerekçe olarak, soruşturmanın gizliliğini ihlal edici ve masumiyet karinesini zedeleyen yayınlar gerekçe gösterildi. Karara, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne süresi içinde itiraz edilebilecek.

Musul’daki rehine olayı, Bingöl’de 2 Emniyet görevlisinin, Hakkari Yüksekova’da 3 askerin şehit edilmesi olaylarının ardından bir yayın yasağı da TBMM Meclisi Soruşturma Komisyonu’na getirildi.  Edinilen bilgilere göre, Meclis Başkanlığı, 21 Kasım’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, komisyon tarafından gizli olarak yürütülen soruşturmayla ilgili basın ve yayın organlarınca soruşturmanın gizliliğini ihlal edici ve masumiyet karinesini zedeler şekilde yayınlar yapıldığı belirtildi.

Yazıda, ‘soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini takiben, soruşturmanın bitim tarihi olan 27 Aralık 2014’e kadar yayın yasağı kararı aldırılması’ istendi. Bunun üzerine Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, nöbetçi sulh ceza hakimliğinden yayın yasağı talep etti. Ankara 7. Sulh Ceza Hakimi Yavuz Kökten de talebi kabul etti. Kararda, ‘eski Bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’ın kişilik haklarının zedelenmesinin önlenmesi ve haklarının korunmasının sağlanması bakımından yayın yasağı konulmasına karar verildiği’ aktarıldı.

Polisler dinlenmeden savunmalara geçildi

Bu arada, Komisyon, bugünden itibaren eski bakanların savunmalarını almaya başlayacak. Bugün Erdoğan Bayraktar’ın, yarınki toplantıda ise Egemen Bağış’ın savunmaları alınacak.

Zafer Çağlayan ile Muammer Güler’in savunmasının ise gelecek hafta yapılacak toplantılarda alınacağı belirtildi. Komisyon, muhalefet partilerine mensup üyelerin ısrarı ve yapılan başvurulara rağmen operasyonu yürüten Emniyet mensuplarının tanıklığına başvurmadı. Muhalefet üyelerinin bu konudaki ısrarını dikkate almayan Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, geçen hafta eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve eski Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu’nun avukatlarının ‘tanıklık’ talebi içeren başvurularını cevapsız bıraktı.

Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde