Meclis Erdoğan için toplanacak

Meclis Erdoğan için toplanacak

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı yemin töreni için, Meclis'i Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağırdı.

Meclis Erdoğan için toplanacak
16px
24px
22.08.2014 15:24
ABONE OLgoogle
Çiçek, 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağın verilmesi ve Cumhurbaşkanının yemin töreni için TBMM Genel Kurulu'nu, 28 Ağustos Perşembe günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

Çiçek, Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi parti AK Parti, CHP, MHP ve HDP'ye gönderdiği olağanüstü çağrı yazısında;

"TBMM, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağın verilmesi ve Cumhurbaşkanının andiçme töreni için Anayasa'nın 93. ve TBMM İçtüzüğü'nün 7. maddeleri gereğince 28 Ağustos 2014 Perşembe günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağrılmıştır" dedi.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na yemin etmek üzere geldiğinde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek oturumu açacak ve en yaşlı Başkanvekili sıfatı ile Ayşenur Bahçekapılı vasıtasıyla Erdoğan'ı Genel Kurul salonuna davet edecek. Çiçek, Erdoğan'a 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı Başkanlık Divanı'nda verecek.

Erdoğan, daha sonra Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile Genel Kurul kürsüsüne gelecek ve Cumhurbaşkanlığı yemini edecek. Yemin töreninin ardından Erdoğan'ı yine Meclis'ten Bahçekapılı uğurlayacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde