McDonald's Türkiye'nin saklanan yeni sahibi kim çıktı?

McDonald's Türkiye'nin saklanan yeni sahibi kim çıktı?

Anadolu Grubu, McDonald's'ın Türkiye'deki lisans sahibi Anadolu Restoran İşletmeleri'nin 280.7 milyon liraya Birleşik Holding Limted'e satıldığını açıklamıştı. Gizlenen yeni sahibi belli oldu...

McDonald's Türkiye'nin saklanan yeni sahibi kim çıktı?
16px
24px
31.01.2020 15:20
ABONE OLgoogle

Birleşik Holding, 17 gün önce İrlanda'nın başkenti Dublin'de McDonald's Suud Arabistan'ın da sahibi olan Reza Group tarafından kurulduğu ortaya çıktı. 

Anadolu Grubu iştiraki Anadolu Restoran İşletmeleri 2005'ten bu yana elinde bulunan McDonald's Türkiye'nin işletme lisansını 280.7 milyon liraya Birleşik Holding'e satmıştı. Ancak alıcı firmanın sahipleri açıklanmamıştı. 

Açıklamayı Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapan firma, basın ve kamuoyu tarafından tanınmayan ve 20 gün önce İrlanda'da kurulan bu firmayla ilgili KAP'a ikinci bir açıklamada bulundu.  Anadolu Grubu, Mc Donald's Türkiye'yi kime sattı? Şirketin sahibi sır..

KAP'A İKİNCİ KEZ AÇIKLAMA YAPTI

Söz konusu ikinci açıklamada "Hisse devir sözleşmesinde alıcı taraf olarak belirtilen Birleşik Holding Limited, McDonald's Corporaton'ın uzun yıllardır başarılı bir şekilde faaliyet gösteren mevcut bir franchise işletmecisi tarafından İrlanda'da (Türkye'de McDonald's franchise işletmecisi olmak maksadıyla) yeni kurulan
br şirkettir" ifadeleri yer aldı.  Mc Donald's Türkiye'nin yeni sahibi Birleşik Holding Limited kim?

Kaynaklar, Birleşik Holding'in Suudi Arabistan merkezli Reza Group tarafından kurulduğunu belirtti.

Reza Group'un iştiraki Reza Food Services, halihazırda 1994 yılından bu yana Suudi Arabistan'daki McDonald's'ların tek işletmecisi olarak faaliyet gösteriyor. Ülkede 50 adet
McDonald's şubesi bulunuyor. Frma bunun yanında 2016 yılında da McDonald's'ın Malezya ve Singapur'daki işletme hakkını satın aldı.

1976 YILINDA KURULDU

1976 yılında kurulan Reza Group veya resmi adıyla The Reza Investment Company'nin 
sahibi Suudi Arabistan'ın ünlü aleleri arasında yer alan Alreza ailesi...

Cidde merkezli Reza Group'un web sitesinde yer alan bilgiye göre grup, lojistik, gıda, hijyen ürünleri, kimyasal madde üretim ve inşaat başta olmak üzere 20 sektörde faaliyet gösteriyor. Firmanın CEO ve yönetim kurulu başkanlığını Fahd Mohamed Alreza yürütüyor. Firmanın iş ortakları arasında 60'ı aşkın yabancı firma bulunuyor. Bu firmalar arasında Nike, Adidas gibi bilindik markalar dikkat çekiyor.

Alreza Ailesi Suud Arabistan'ın en eski ve zengin ailelerinden birisi olarak gösterilse de toplam servetleri bilinmiyor. Ancak kraliyet ailesine yakın oldukları biliniyor.

Habertürk

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde