Mazbataya 5 kala İBB'de neler oluyor! Çalışanlara ne talimat verdiler?

Mazbataya 5 kala İBB'de neler oluyor! Çalışanlara ne talimat verdiler?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönetimi devralmasından önce, eski yönetim İBB çalışanlarının mesaisini 14.30’da bitirileceğini bildirdi.

Mazbataya 5 kala İBB'de neler oluyor! Çalışanlara ne talimat verdiler?
16px
24px
26.06.2019 15:37
ABONE OLgoogle

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul seçiminin ardından yarın yapılacak devir teslim töreni öncesinde dikkat çeken mesajlar paylaştı. Seçimi kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönetimi devralmasından önce, eski yönetim İBB çalışanlarının mesaisini 14.30’da bitirileceğini bildirdi.

Konuyla ilgili Barış Yarkadaş’ın attığı mesajlar şöyle:

“.@istanbulbld 'nin kayyım yönetimi, Saraçhane'deki tüm personele bugün saat 14.30'da mesaiyi bitirip çıkabileceklerini duyurdu. Yönetim, mazbata kutlaması öncesi muhtemelen bir gerilim yaşanmasını önlemeyi amaçlıyor. İsteyen personel ise kutlamalar için belediyede bekleyecektir.

2- @istanbulbld 'nin kayyım yönetimi, personelin mesaisini erken bitirmeye 'servis araçlarının çıkışı ile kutlamalar aynı saate denk gelirse, otobüsler alandan çıkamaz' gerekçesini göstermiş. Çok sayıda personel ise kutlamalar için kalacağını yazdı mesajlarında. @ekrem_imamoglu”

Bu arada devir teslim töreninin yarın saat 18.30'da yapılacağı duyuruldu.  

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Kültür Kültür Merkezi’nde gazetecilere açıklama yaptı.   İmamoğlu,  “Son durum şu anda İl seçim kurulu il başkanlığımıza yarın mazbata ile ilgili süreci belirtti. Dolayısı ile biz yarın 18.30’da Saraçhane’de devir teslimi yapmayı planlıyoruz. Sayın Valimizle de konuştuk. Yarın 18.30’da sizleri de bekliyoruz, halkımızı da bekliyoruz. Görevimizi teslim alacağız. Biz bir yandan çalışıyoruz, günümüzü dolu dolu geçiyoruz. Teknik çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah her şey çok güzel olmaya devam edecek” dedi.

İmamoğlu mazbatanın bugün verilmemesi ile ilgili de, “Bilgim yok. sanırım rutine dair bir şeyler. Çok sorgulamadım da doğrusu. Belki itiraz olabilir. İlde olduğunu zannetmiyorum ama bazı bağımsız adayların ilçelerde yaptığı başvurulardan bahsettiler. Duyum ama emin değilim. Dolayısı ile gerekçe ile ilgili bir bilgim yok. Yarınla ilgili bir planlama yapılmış, saygı duyuyoruz. İnşallah yarın 18.30’da Saraçhane’deyiz” ifadelerini kullandı.

Bu arada, İstanbul Valiliği de devir teslimle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, " İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi devir teslim töreni, İBB Başkanlığı Saraçhane binasında 27 Haziran 2019 Perşembe günü saat 18.30'da gerçekleştirilecektir." denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde