Mayıs ayında dev özelleştirmeler

Mayıs ayında dev özelleştirmeler

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, mayıs ayında 2 liman, 5 HES ve İstinye'de 158 bin metrekare arsa satacak

Mayıs ayında dev özelleştirmeler
16px
24px
05.05.2014 13:17
ABONE OLgoogle
Nisan ayının son gününde Yatağan Termik Santrali'nin tekliflerini alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Mayıs ayında 5 hidroelektrik santrali (HES), Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ve Kocaeli Derince Limanı için teklif alacak.

9 MAYIS’TA BAŞLIYOR

ÖİB’nin bu ay ilk olarak 9 Mayıs günü 5 HES’in teklifini alacak. Özelleştirme kapsamında teklifleri alınacak Esendal-Işıklar, Kayaköy, Dere ve İvriz Santarlleri için 2010 yılı Mayıs ayında da ihaleye çıkılmış ancak daha sonra ihaleler iptal edilmişti. 2010'daki ihalelerde Kayaköy Santrali, en çok rağbet gören ihale olmuş ve 88 teklif almıştı. 

DERİNCE YENİDEN

28 Mayıs’a kadar teklif süresi bulunan Derince Limanı için de üçüncü kez ihaleye çıkılıyor. İlk ihaleye 2007 yılında çıkılmış ve Danıştay imar planı ile ilgili çelişkilere dikkat çekerek ihaleyi iptal etmişti. Derince ikinci kez 22 Ocak 2014 tarihinde ihaleye çıkılmış, ihaleye kalan üç firma da çekilince ihale iptal olmuştu.

ÖİB’nin sayfasından yapılan açıklamaya göre liman 39 yıl süreyle 'işletme hakkının verilmesi' yöntemiyle özelleştirilecek. Bu ihalede de Danıştay’ın daha önce olduğu gibi var olan imar planlarıyla ilgili bir iptale gidip gitmeyeceği ise birer soru işareti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde