May, iklim aktivistine saldıran bakanı görevden uzaklaştırdı

May, iklim aktivistine saldıran bakanı görevden uzaklaştırdı

"May görüntüleri çok endişe verici buldu"

May, iklim aktivistine saldıran bakanı görevden uzaklaştırdı
16px
24px
21.06.2019 15:12
ABONE OLgoogle

Britanya'da bir çevre eylemcisine şiddet uygulayan Mark Field, Başbakan Theresa May tarafından Asya ve Pasifik'le ilişkilerden sorumlu bakanlık görevinden uzaklaştırıldı. 

The Guardian'ın aktardığına göre polis, Field'ın aktiviste şiddet uygulamasına dair de bir soruşturma başlattı. Bakanlıktaki rolünün yanı sıra milletvekilliği de yapan Field, olayların ardından protestocudan özür diledi. Field, "tehdit altında hissettiği" ve protestocunun "silahlı olabileceğinden endişe ettiği için" böyle tepki gösterdiğini belirtti. 

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre May görüntüleri izledi ve Field'ı görevinden uzaklaştırmaya karar verdi. Bir başbakanlık sözcüsü yaptığı açıklamada, "(May) Görüntüleri çok endişe verici buldu. Polis bu konuyla ilgilenmekte olduklarını belirtti. Soruşturma sonuçlanana kadar Field bakanlık görevinden uzaklaştırılacak." dedi.

Field'ın Londra Belediyesi etkinliğini basan Greenpeace aktivistini sütuna ittirdiği sonra da ensesini sıkarak dışarı çıkardığı görüntülenmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde